Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μέτρια πρεμιέρα για τον Μπανιώτη στο 2012

Ο κομοτηναίος άλτης του ύψους πραγματοποίησε στο Χουστοπέτσε της Τσεχίας τα πρώτα του άλματα για τη νέα χρονιά

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μέτρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα του κομοτηναίου άλτη Κώστα Μπανιώτη, που ξεκίνησε από το διεθνές μίτινγκ ύψους του Χουστοπέτσε της Τσεχίας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2012. Στη φημισμένη αυτή διεθνή συνάντηση είχαμε το Σάββατο (28/1) διπλή ελληνική εκπροσώπηση, αφού πέρα από τον θρακιώτη και ο Δημήτρης Χονδροκούκης επέλεξε το συγκεκριμένο μίτινγκ για να κάνει ντεμπούτο στην φετινή (ολυμπιακή) χρονιά.

Το σκηνικό που στήθηκε περιελάμβανε πολύ κόσμο στις εξέδρες, δυνατή μουσική και όμορφες μαζορέτες. Στη μέση του κλειστού γυμναστηρίου υπήρχε ένα στρώμα του ύψους και τριγύρω ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος, που επέλεξαν το μίτινγκ του Χουστοπέτσε για να κάνουν την πρεμιέρα τους στη χρονιά. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα, που προδιαθέτει για καλές επιδόσεις, είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενδιαφέρον αγώνας. Ωστόσο οι δύο έλληνες αθλητές δεν μπόρεσαν με το καλημέρα να φτάσουν στα υψηλά επίπεδα που θα απαιτηθεί να βρεθούν, αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό στις μεγάλες διοργανώσεις που έρχονται (το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο, το Πανευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Ελσίνκι τον Ιούνιο και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο τον Αύγουστο).

Τόσο ο Κώστας Μπανιώτης όσο και ο Δημήτρης Χονδροκούκης ξεπέρασαν τα 2,24 μέτρα και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια, ωστόσο στη συνέχεια αμφότεροι απέτυχαν τρεις φορές στα 2,28 μέτρα. Ο Μπανιώτης, που φαίνεται πλέον να έχει βρει την αυτοπεποίθησή του και δεν κάνει λάθη σε χαμηλά άλματα, ξεκίνησε από τα 2,15 μ. και πέρασε διαδοχικά και χωρίς απώλειες τα 2,20 μ. και 2,24 μέτρα. Ο Χονδροκούκης έβαλε αρχικά τον πήχη πέντε πόντους πιο κάτω και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,10 μ. και στην συνέχεια τα 2,15 μ., τα 2,20 μ. και τα 2,24 μέτρα.

Νικητής του αγώνα ήταν ο ρώσος Αλεξέι Ντμίτρικ, ο οποίος ανέβηκε πάνω από τα 2,35 μ. με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,41 μέτρα, όπου τοποθέτησε τον πήχη επιδιώκοντας ένα μεγάλο ρεκόρ. Με το 2,35 μ. ο Ντμίτρικ βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο και έγινε ο κορυφαίος άλτης του ύψους στη σεζόν, η οποία ωστόσο βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της. Σπουδαίες επιδόσεις είχαμε και από τους άλτες που ακολούθησαν, καθώς οι Ούκοφ (Ρωσία), Μπάμπα (Τσεχία), Όνι (Βρετανία) και Σιλνόφ (Ρωσία) ξεπέρασαν τα 2,31 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας του Μπανιώτη θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, ενώ ο κομοτηναίος αθλητής έχει ξεκαθαρίσει ότι παρόλο που είναι ολυμπιακή χρονιά και το Λονδίνο είναι ο μεγάλος στόχος, ο ίδιος δεν θα εγκαταλείψει για τον λόγο αυτό και τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις που προηγούνται. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που κάνει κανονικά φέτος κλειστό στίβο, όπου έχει δημιουργήσει άλλωστε και μια παράδοση σημαντικών επιτυχιών την τελευταία τριετία (τέταρτος πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό στο Παρίσι, έκτος το 2009 στην αντίστοιχη διοργάνωση στο Τορίνο) κρυφοκοιτάζοντας το Παγκόσμιο Κλειστού που θα γίνει αρχές Μαρτίου στην… γειτονιά μας, στην Κωνσταντινούπολη.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/