Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τρεις εταιρείες της Θράκης βραβεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας

Η μία εδρεύει στον Έβρο,
η δεύτερη στην Ξάνθη και η
τρίτη στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

             ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ


Στην τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος», που αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε, μεταξύ των επιχειρήσεων που τιμήθηκαν ήταν και τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Θράκη.


Συγκεκριμένα το βραβείο «Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» απονεμήθηκε... στις εταιρείες LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε., η οποία έχει έδρα στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης και ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, με έδρα το Νέο Όλβιο Ξάνθης, ενώ στην εταιρεία ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, απονεμήθηκε έπαινος για την εξωστρεφή της δραστηριότητα.


Αύξηση πωλήσεων για τη Luncheon Meat Έβρου

Στην ακριτική περιοχή του Έβρου, μία ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, γνωστή στη διάρκεια της τελευταίας δεκαπενταετίας ως «νεκροταφείο επιχειρήσεων», η Luncheon Meat Έβρου A.E. του ομίλου εταιρειών ΥΦΑΝΤΗ αποτελεί την εξαίρεση. Εμφανίζει αύξηση πωλήσεων, αύξηση του όγκου παραγωγής, κέρδη - έστω και περιορισμένα - και μικρή αλλά αξιοσημείωτη αύξηση της απασχόλησης. Προ ημερών ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας τη βράβευσε ως την καλύτερη εταιρεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο όμιλος Υφαντή - είναι πλέον ο μεγαλύτερος όμιλος αλλαντικών στην ελληνική αγορά - όταν το 1998 αγόρασε το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, την από παλιά αποκαλούμενη «ΒΙΠΕ κουφαριών», αρκετοί αμφέβαλαν για την αποτελεσματικότητα της επιλογής. Γρήγορα όμως διαψεύστηκαν. Το νέο εργοστάσιο αλλαντικών από το 1999 άρχισε να δραστηριοποιείται στην αγορά της μαζικής εστίασης, στην επαγγελματική αγορά, και όχι στη λιανική πώληση.

Σήμερα διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο διανομών στην Αθήνα και συνεργάζεται με την εταιρεία διανομών «Ifantis Bulgaria» κοντά στη Φιλιππούπολη. Παράγει ημερησίως 50 τόνους αλλαντικών (βραστά αλλαντικά και καπνιστά, λουκάνικα, αλλαντικά ωρίμανσης, ζαμπονοειδή και prosciutto) και όπως λέει ο κ. Χρ. Γκοτσίδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, μιλώντας προς "Το Βήμα": «στα 13 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μας έχουμε κάνει συνολικά 10.715.950 ευρώ επενδύσεις σε πάγια στοιχεία, κτιριακών μηχανημάτων, εξοπλισμών και περιβαλλοντικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί, αντικαταστάσεις μηχανημάτων με νεότερης τεχνολογίας, δημιουργία νέων τμημάτων» και προσθέτει πως «τελευταία με την επένδυση 2010 - 2011 ολοκληρώθηκε το τμήμα βιομηχανικής παραγωγής prosciutto για πρώτη φορά στην Ελλάδα με βάση την ιταλική τεχνολογία του prosciutto di Parma». Και όπως τονίζει χαρακτηριστικά «όλες οι επενδύσεις έχουν γίνει εξ ιδίων κεφαλαίων και κυρίως από αφορολόγητα αποθεματικά των κερδών».

Στη διάρκεια του 2011 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 32,1 εκατ. ευρώ, έναντι 30,9 εκατ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,63%, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και ο όγκος των πωλήσεων - ανήλθε στους 9.717 τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,6%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση έχει το γεγονός ότι, όπως λέει ο κ. Γκοτσίδης, «η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999 με 12 εργαζομένους και σήμερα απασχολεί 163, εκ των οποίων οι 118 στο εργοστάσιο της BIΠΕ Αλεξανδρούπολης και οι 45 στο ιδιόκτητο κέντρο διανομής στο υποκατάστημά μας στην Αθήνα».


Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, με έδρα το Νέο Ολβιο Ξάνθης:

Απασχολεί 600 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρίες σε 9 χώρες.

Πραγματοποιεί πωλήσεις σε 100 χώρες.

Εξάγει το 98% της παραγωγής της.

Επενδύει κάθε χρόνο το 3% του κύκλου εργασιών της σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Κατατάσσεται στις 3 πρώτες εταιρίες στον κόσμο σε παραγωγή συσσωρευτών προηγμένης τεχνολογίας και στις 5 πρώτες στην Ευρώπη σε συσσωρευτές βιομηχανικής χρήσης.

Παρέχει ενεργή υποστήριξη και εξυπηρέτηση 7.000 προϊόντων και συστημάτων.

Διατηρεί 6 γραφεία τεχνικής υποστήριξης σε χώρες του εξωτερικού.


Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, με έδρα τη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής:

Διαθέτει παράδοση 120 ετών στην ποτοποίηση.

Διενεργεί πωλήσεις ούζου και τσίπουρου σε 5 χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Έχει αντιπροσωπείες σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Έχει προβεί σε επενδύσεις περίπου 2 εκατ. ευρώ για την αυτοματοποίηση της παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Έχει πιστοποίηση IFS (International Food Standards).

 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/