Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ζητά υπερωρίες και εξαιρέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Υπερωρίες και νυχτερινά από το μήνα Σεπτέμβριο έχουν να λαμβάνουν οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Κομοτηνής. Έτσι, λοιπόν, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα επίσχεση εργασίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους. «Δεν μας έχουν καταβάλει τα εξαιρέσιμα και την ίδια ώρα καλούμαστε όλοι οι υπάλληλοι να δώσουν τις εισφορές τους, να πληρώσουν τα χαράτσια και να ζήσουν κιόλας». Αυτά δήλωσε στο «Χ» η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής Μαρίνα Αποστολίδου. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι, στα γειτονικά νοσοκομεία, έχουν καταβληθεί οι υπερωρίες και τα νυχτερινά στους υπαλλήλους, όπως τουλάχιστον δήλωσε η ίδια. «Αυτό μας είπαν σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους. Γιατί γίνεται αυτό δεν το ξέρουμε. Εγώ δε βρίσκω καμία αιτιολογία, όταν δουλεύεις κάπου πρέπει να πληρώνεσαι», σημείωσε.


Μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Το νοσοκομείο Κομοτηνής, να σημειωθεί ότι από χθες λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούνται τα σοβαρά περιστατικά, ανέφερε η κ. Αποστολίδου.

Σοβαρά περιστατικά θεωρούνται φυσικά και οι νεφροπαθείς, τους οποίους παρά την επίσχεση εργασίας, εξυπηρετούν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου. «Σε λίγο καιρό θα ακούτε να κλείνουν, είτε να συγχωνεύονται τμήματα λόγω των ελλείψεων. Μιλάμε για ένα προσωπικό που είναι καταρρακωμένο από τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και του ζητείται συνεχώς να εργάζεται. Αντί αυτού αμείβεται με μεγάλη αδιαφορία». Πάντως οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την απάντηση ότι σύντομα με κάποιες τροποποιήσεις που θα γίνουν θα τους καταβληθούν οι οφειλές.

«Εμείς όπως το βλέπουμε και επειδή πρόκειται για χρέη του 2011, θα πρέπει να γίνουν κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, καταλαβαίνει κανείς πόσο χρόνο θα χρειαστεί να γένει αυτό». Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει επ’ αόριστον κινητοποιήσεις, μέχρι να τους δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/