Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στη Θράκη η επικεφαλής εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων



Είχε αρκετές συναντήσεις
και συζητήσεις σε
Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την περιοχή της Θράκης επισκέφτηκε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, στα πλαίσια του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Κομοτηνή, όπου και μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πραγματοποίησε σειρά επαφών μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογίας Αλληλεγγύης κ. Θανάση Μακρή. Αρχικά συναντήθηκαν με μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Μεταξύ αυτών για τη μεθοδευμένη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την περίπτωση του Περάματος στον Έβρο, σε πλήρη αντίθεση με την εισήγηση καταπέλτη της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ), την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολής και των φορέων της τοπικής κοινωνίας που μετέφεραν στο ΚΑΣ στις 24.1.2012 η αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης κ. Θανάσης Μακρής.Η κα Κοντούλη έκανε της εξής δήλωση: «Η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή δεν λύνεται με την εγκατάσταση χρυσωρυχείων, αλλά με τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των ήπιων μορφών τουρισμού. Η εξόρυξη και επεξεργασία χρυσοφόρων κοιτασμάτων υπονομεύει τόσο το μέλλον του τόπου όσο και των κατοίκων».

Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων κα. Ιωάννα Κοντούλη στη συνέχεια συνάντησε τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδίας –Λευκίμης – Σουφλίου και συζήτησαν για τις δυνατότητες δημιουργίας πράσινων θέσεων εργασίας. Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γ. Πετρίδη, όπου συνομίλησαν για τα σχέδια του Δήμου να καταστήσει την Κομοτηνή και τις παραλίες του Δήμου κέντρο τουρισμού για ανθρώπους με αναπηρία. Στη συνέχεια συνάντησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Ασκούνη, όπου την ενημέρωσε για τα προβλήματα οικονομικής διαχείρισης των Δήμων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μάτης επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην πράξη» και ο κ. Θανάσης Μακρής.

Το Σάββατο το πρωί συναντήθηκε με την πρόεδρο του Τομέα γυναικών από το Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, κα Νετζλά Τσαους όπου συζήτησαν τα προβλήματα των γυναικών και των επιστημόνων τόσο της μειονότητας αλλά και της περιοχής γενικότερα. Στο κλείσιμο της σύντομης αλλά παραγωγικής αυτής περιοδείας, η κα Κοντούλη συναντήθηκε με μέλη των Οικολόγων Πράσινων στην πόλη της Ξάνθης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής έκανε την εξής δήλωση: "Η πράσινη πρόταση για μια βιώσιμη ευημερία όχι μόνο είναι επίκαιρη αλλά αποκτάει και την επιτακτικότατα ως η μόνη διέξοδος ελπίδας στην κρίση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και και στις τοπικές πολιτικές να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας που στηρίζονται στην περιβαλλοντική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική βιωσιμότητα".

.