Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Και αύριο θα αρχίζουν αργότερα τα σχολεία στην Αλεξανδρούπολη

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι δήμαρχοι με αντίστοιχες αποφάσεις

Χαμός από διαμαρτυρίες σε Δήμο Ορεστιάδας, Ξάνθης και Μύκης όπου άνοιξαν στην ώρα τους
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Οπως συνέβη σήμερα σε όλα τα σχολεία των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης. Έτσι και αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σχεδόν  δύο ώρες αργότερα, λόγω του ψύχους θα ανοίξουν τα σχολεία σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Τραϊανούπολη. Ακολουθεί η απόφαση του Ευ. Λαμπάκη, εν αναμονή αντίστοιχων αποφάσεων και από τους άλλους δημάρχους. Παραμένει πάντως απορία γιατί δεν προχώρησαν στο ίδιο μέυρο οι δήμαρχοι Ορεστιάδς, Μύκης και Ξάνθης, από όπου υπάρχουν παράπονα, αλλά και όλοι όσοι δεν φρόντισαν να προστατεύσουν τους μαθητές από το να γίνουν... παγοκολώνες.



Η απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

ΘΕΜΑ : Απόφαση ΑΛΛΑΓΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σχολικών μονάδων Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης την 1 Φεβρουαρίου 2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η    Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ

με αριθμό 95….


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Έχοντας υπόψη :

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ87/τ.Α΄/07-06-2010), «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2.Τις διατάξεις του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ102/τ.Α΄/01-05-2002), «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις»

3.Το Τοπικό Σχέδιο «Ξενοκράτης Χιονοπτώσεις/Παγετός»

4.Την επικρατούσα κατάσταση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στα όρια του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής στο Ν. Έβρου

Α π ο φα σ ί ζ ο υ μ ε

1.Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός-χιονόπτωση-χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου περιλαμβάνονται η Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, η Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών, την τροποποίηση της ώρας προσέλευσης των μαθητών και έναρξης των μαθημάτων, στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη, στις 10:00 π.μ. και μέχρι το τέλος του ωραρίου τους.

2.Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν συνεργασίας και εισηγήσεων των παραπάνω Διευθύνσεων και των εκπροσώπων των Δημοτικής Ενοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

3.Η παρούσα ισχύει μέχρι νεωτέρας.


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Πρόεδρος Σ.Τ.Ο.
Ευάγγελος Λαμπάκης

.