Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δύο χρόνια φυλάκιση στον 63χρονο πρώην τραπεζικό για τον εκβιασμό στα μπαρ της Ξάνθης

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον 63χρονο Βαγγέλη Μερόπουλο μετά από πολύωρη διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα

     ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης τον 63χρονο Βαγγέλη Μερόπουλο για το αδίκημα του εκβιασμού, επιβάλλοντάς του την ποινή των 2 ετών φυλάκισης.

Η δίκη για τη γνωστή υπόθεση που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε το απόγευμα μετά από πολύωρη διαδικασία. Όπως έιναι γνωστό ο 63χρονος πρώην διευθυντής Τράπεζας είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα με ποσό 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονόμίσματα που είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη του bar ΑΔΙΕΞΟΔΟ Θόδωρο Χατζηγεωργίου και τον αδερφό του Απόστολο.


Τι υποστήριξαν οι επιχειρηματίες

Η πλευρά του Θόδωρου Χατζηγεωργίου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και υποστήριξε ότι χρήματα αφορούσαν σε εκπλήρωση των απαιτήσεων του κατηγορουμένου για να μην τους καταγγέλει για παραβάσεις στο κατάστημά τους επί της οδού Τσιμισκή. Αντίστοιχες ήταν οι κατηγορίες ιδιοκτητών καφέ του Εμπορικού Κέντρου Cosmos που κατέθεσαν ως μάρτυρες και υποστήριξαν ότι πέρυσι είχαν καταβάλει αντίστοιχο ποσό στον 63χρονο που κατοικεί στο εμπορικό κέντρο, προκειμένου να σταματήσει τις καταγγελίες που έκανε διαρκώς για τα καταστήματά τους.


Αρνήθηκε ο κατηγορούμενος όσα του καταλογίζουν

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του υποστήριξαν ότι στην μεν επίδικη περίπτωση δεν ζήτησαν αλλά αυτά δόθηκαν με τη θέληση των αδερφών Χατζηγεωργίου, χρήματα για τα οποία ζήτησαν να υπάρξει συμφωνητικό. Σε ότι αφορά στην παλαιότερη περίπτωση ανέφεραν ότι επρόκειτο για έξοδα μετακόμισης την οποία είχαν αποφασίσει να κάνουν εξαιτίας της δύσκολη συμβίωσης με τα καφέ μπαρ του Cosmos, όπως ανέφερε και σχετική σύμβαση που είχα υπογράψει. Ιδιαίτερα σημασία δόθηκε από την έδρα στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έκρυψε τα χρήματα στην κάλτσα του και δεν τα είχε στο πορτοφόλι του, κατά τη σύλληψη.


H Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και την ποινή των δύο ετών,, που τελικά επιβλήθηκε με αναστολή λόγω προτέρου εντίμου βίου. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση , η οποία θα εκδικαστεί από το τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης. Συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν οι Περιστέρης Μαλάκης και Νίκος Μαυρομάτης και τον Θεόδωρο Χατζηγεωργίου εκπροσώπησε ο Στέργιος Γιαλάογλου.

Στη δίκη παρέστησαν αρκετοί συνάδελφοι των επιχειρηματιών καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματίου Καφέ Μπαρ Ανδρέας Ιντζές.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/