Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Λιβανέζικο ενδιαφέρον για την Diana της Ξάνθης;

Εγινε η τριμερής συνάντηση στην Αθήνα με παρόντες Κουτσούκο αλλά και Ξυνίδη, ενώ υπήρξε  και παρέμβαση του... μητροπολίτη

   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την πρόθεση της ιδιοκτησίας να βρει αγοραστές για τη Χαρτοποιία Θράκης καθώς και του ιδιοκτήτη Πάνου Ζερίτη να μην βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας.

Αν και οι περισσότεροι είχαν την ελπίδα ότι θα συναντήσουν τον ίδιο τον Πάνο Ζερίτη, τελικώς η πλευρά της Diana εκπροσωπήθηκε στην τριμερή συνάντηση από διευθυντικά στελέχη του ομίλου και τη δικηγόρο κυρία Γιαννακοπούλου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας παραβρέθηκε ο Υφπουργός ΓΙάννης Κουτσούκος ενώ συμμετείχε και ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης. Τέλος, από την πλευρά των εργαζομένων παρέστησαν εκτός από τα δύο μέλη του Δ.Σ. του νεοσύστατου Σωματείου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Α. Μπεμπεκίδης και Σ. Παπαχρήστου αντίστοιχα.


Αναμένουν απάντηση από Λιβανέζους

Από την πλευρά της δικηγόρου της Diana υποστηρίχθηκε ότι ο ιδιοκτήτης στο διάστημα της αναβολής της συζήτησης της αίτησης πτώχευσης εντείνει τις προσπάθειές του για εξεύρεση αγοραστή ενώ ήδη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απάντηση Λιβανέζικου Ομίλου που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση της Χαρτοποιίας ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρίας εμφανίστηκαν αισιόδοξοι.


Ξυνίδης: Θα βοηθήσω με την προϋπόθεση να είναι σε λειτουργία

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας κατέστη σαφές ότι τα περιθώρια είναι περιορισμένα για παρεμβάσεις, κατέστη σαφές ότι μια επιχειρησιακή σύμβαση δεν είναι αυτή που θα έλυνε το πρόβλημα, εφόσον οι εργαζόμενοι απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας ενώ ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση Ξυνίδη. Ο Αν. Υπουργός ανέφερε ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για την καταβολή της επιδότησης του κόστους εργασίας για το έτος 2009 ακόμη και για το 2010 αλλά με την βασική προϋπόθεση ότι η Βιομηχανία θα είναι σε λειτουργία.


O Ζερίτης έδωσε υποσχέσεις σε Μητροπολίτη;

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώστη του XanthiPress.gr παρέμβαση υπήρξε και από τον τοπικό Μητροπολίτη. Ο σεβασμιότατος Παντελεήμων, σύμφωνα με την πληροφόρηση, κάλεσε τηλεφωνικά τον ιδιοκτήτη Πάνο Ζερίτη, επικαλούμενος της ευαισθησία του στο θέμα των εργαζομένων και έλαβε την απάντηση πως, ό,τι και να γίνει, “δεν θα τους αφήσει στο δρόμο”.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/