Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Σταμάτης Κραουνάκης εντόπισε στο Mουσικό Σχολείο Κομοτηνής ταλέντα που θα... «κλέψει»

Άκουσε τους μικρούς μαθητές, τους δίδαξε επί δύο ώρες και υπέγραψε αυτόγραφα Επιστρέφει το Φεβρουάριο στα πλαίσια της δεύτερης εμφάνισής του στο Μέγαρο Μουσικής


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


“Έρως, έρως, ο κατομμάτων στάζεις πόθον, εισάγων γλυκείαν ψυχαίς χάριν ους επιστρατεύση”. Αυτό το απόσπασμα από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, μελοποίησε μαζί με τους μαθητές του μουσικού σχολείου Κομοτηνής, ο Σταμάτης Κραουνάκης. Συνεπής με τα ραντεβού του, έφτασε ακριβώς στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στο μουσικό σχολείο, όπου με χειροκροτήματα τον υποδέχθηκαν οι μαθητές. Κατενθουσιασμένος, άκουσε ένα από τα πλέον γνωστά τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, που μιλά για έναν καλύτερο κόσμο, να το αποδίδουν τα μέλη της χορωδίας του σχολείου. Τους μαθητές καθοδήγησε με πάθος, η Μαρία Περπερίδου, κάτι που σχολίασε πολύ θετικά, ο μουσικός δημιουργός, διακρίνοντας παράλληλα ανάμεσα στους μαθητές ταλέντα, τα οποία ομολόγησε πως θα «κλέψει».

Περισσότερες από δύο ώρες αφιέρωσε στους μικρούς μαθητές, χειροκροτώντας για το ταλέντο τους. Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθώς προσπάθησε να τους διδάξει, μελοποιώντας μαζί τους το απόσπασμα από το έργο του τραγικού Ευριπίδη. «Στις 9 Φεβρουαρίου επιστρέφω», τους είπε, και «θέλω να το ολοκληρώσετε», πρόσθεσε, παρακινώντας τους μαθητές να μελοποιήσουν και το υπόλοιπο μέρος του έργου, ενώ νωρίτερα μοίρασε αντίγραφα.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, το μουσικό σχολείο της Κομοτηνής, σχεδιάζει να συνεχίσει τις συναντήσεις με ανθρώπους της τέχνης. Η προσπάθεια ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011, με τον ιστορικό τέχνης Μάνο Στεφανίδη και συνεχίστηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη, δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Σιμητόπουλος. «Το σχολείο μας από φέτος έχει καθιερώσει μια σειρά συναντήσεων με ανθρώπους από όλους τους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε τη μεγάλη χαρά, να φιλοξενήσουμε, στο σχολείο τον Σταμάτη Κραουνάκη, από το χώρο της μουσικής, καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη. Όλοι είδαν, πόσο καλά επικοινώνησε με τα παιδιά, πόσο μίλησαν για μουσική, πως η μουσική μίλησε γι’ αυτούς και ήταν μια εκδήλωση που νομίζω θα μείνει στην ψυχή των παιδιών και θα τη θυμούνται για πάρα πολύ καιρό».

O Σταμάτης Κραουνάκης εντόπισε κι ένα ακόμη ταλέντο στο σχολείο μια μαθήτρια που υποσχέθηκε να την παρουσιάσει μαζί του στην σκηνή στην δεύτερη εμφάνισή του στην πόλη μας, στις 10 Φεβρουαρίου.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/