Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Παρά τις διαβεβαιώσεις, κλείνουν τα τελωνεία Λάγους και Σαμοθράκης»

Καταγγελία από την Περιφερειακή Αναγέννηση και δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη: "Ούτε δυνατότητα κινητού κλιμακίου τελωνειακών δεν αφήνουν"
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευχαριστίες φορέων ότι δεν θα κλείσουν τα τελωνεία, φωτογραφίες πολιτικών περήφανων για τις επιτυχίες τους, οδήγησαν στον εφησυχασμό μας και στην αποκλιμάκωση των αντιδράσεων. Διαβάσαμε, μεταξύ άλλων, στον τύπο: «Η λύση που συμφωνήθηκε μεταξύ Παντελή Οικονόμου και Σωκράτη Ξυνίδη είναι αυτή που οριστικοποιείται για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου στο Πόρτο Λάγος. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Οικονομικών ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης το πρωί της Παρασκευής.»(ΜΜΕ 14/1/ 2011).

Πληροφορούμαστε τώρα, παρά τις αντίθετες ειδήσεις, ότι κλείνουν τα δύο τελωνεία μας , αποδυναμώνεται η περιοχή, ενώ δεν τα θεωρούν ούτε πύλες εισόδου- εξόδου της Χώρας, όπως είναι από δεκαετίες, αφού εισέρχονται σκάφη από τρίτες χώρες. Αντίθετα επιλεκτικά θεωρούν πύλη για την Χώρα το Κατάκωλο, το Βατοπέδι, την ιθάκη, την Πύλο,το Πυθαγόρειο και τους Παξούς, όπου θα μπορούν να υπάρχουν κλιμάκια τελωνειακών για την ικανοποίηση των αναγκών.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε: « Τελειώνουν τα τελωνεία Λάγους και Σαμοθράκης. Χτυπάνε τα λιμάνια, που είναι εργαλεία ανάπτυξης. Δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά. Ερωτώ με ποια κριτήρια τα κλείνουν,η ακόμη παραλείπουν για εμάς τον υπάρχοντα χαρακτήρα πύλης εισόδου της Χώρας, οι του Υπουργείου Οικονομικών και τον διατηρούν αλλού; Βάλθηκαν να απομονώσουν πλήρως τα λιμάνια; Πού είναι η λύση συνέχισης της λειτουργίας που πέτυχες κ. Γιαννακίδη; Εμείς θα δώσουμε την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά και μέλλον για τα δύο λιμάνια. Όλα έχουν ονοματεπώνυμο.»
 
.