Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πυκνό χιόνι στα ορεινά: κλειστά σχολεία, ανοιχτοί δρόμοι

Την περιοχή επιθεωρεί
από τις πρώτες πρωινές
ώρες ο Περιφερειάρχης
ΑΜ-Θ Αρης Γιαννακίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πυκνό χιόνι έπεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, ειδικά πάνω από τον Εχίνο.

Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στηνμ περιοχή του Δήμου Μύκης. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρέθηκαν από τα ξημερώματα στον οδικό άξονα Ξάνθης- Συνόρων και έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό και των δύο ρευμάτων κρατώντας τον κύριο οδικό άξονα ανοιχτό και κάνουν διαρκώς το ίδιο δρομολόγια προς Θέρμες και προς Δημάριο.


Παρών ο Άρης Γιαννακίδης, κλειστά τα σχολεία

Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης έφτασε στην ορεινή περιοχή το πρωί καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης είναι στην Αθήνα. Επιθεώρησε τους δρόμους μετά τον Εχίνο και διαπίστωστε ότι είναι σε καλή κατάσταση, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Εχίνου και, ακολούθως, είδε τους κατοίκους της Σμίνθης.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκαν τα σχολικά δρομολόγια στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από το 8ο χιλιόμετρο, και έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Μύκης.

Το αποχιονιστικό του Δήμου Ξάνθης και η αλατιέρα επενέβησαν στην περιοχή του Λειβαδίτη, όπως κάθε μέρα εδώ και δύο εβδομάδες. Χωρίς προβλήματα έγιναν οι σχολικές μεταφορές και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/