Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση - βόμβα από τον Αρειο Πάγο: Δικαιώνει μειονοτικό σωματείο του Νοτίου Έβρου!!!

Υποστηρίζει ότι κακώς δεν αναγνωρίστηκε από Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης και Εφετείου Θράκης και στέλνει ξανά την υπόθεση στα δικαστήρια της Κομοτηνής
    ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο που αφορούσε τον Εκπαιδευτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Μειονότητας Νοτίου Έβρου που δίνει νομικό αγώνα για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την έφεση του Συλλόγου Νοτίου Έβρου.

Ανακοινώθηκε στις 13 Ιανουαρίου η απόφαση της υπόθεσης που εκδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2011 και αφορούσε την μη παροχή άδειας λειτουργίας στον Εκπαιδευτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Μειονότητας Νοτίου Έβρου, λόγω της ύπαρξης της λέξης ¨μειονοτικός¨ στην ονομασία του. Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την προσφυγή του συλλόγου στον οποίο δεν είχε επιτραπεί να ιδρυθεί λόγω της λέξης ¨μειονοτικός¨. Ο Άρειος Πάγιας αποφάσισε πως πρέπει η υπόθεση να επανεξεταστεί από το Εφετείο Θράκης. Αυτή τη φορά όμως η σύνθεση του Εφετείου που θα εξετάσει την υπόθεση θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη φορά.


Δικηγόρος Αχμέτ Καρά

Ο δικηγόρος του Συλλόγου Νοτίου Έβρου στον Άρειο Πάγο Αχμέτ Καρά μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Γκιουντέμ. Ο Καρά δήλωσε τα εξής : Δεν είχε επιτραπεί η ίδρυση στον Σύλλογο Νοτίου Έβρου λόγω της λέξης ¨μειονότητα¨. Ο σύλλογος για καιρό συνεχίζει τον αγώνα του. Ανακοινώθηκε η απόφαση της υπόθεσης αυτής που εκδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου στον Άρειο Πάγο. Ο Άρειος Πάγος αποδέχτηκε την προσφυγή και δικαίωσε την έφεση. Τι θα γίνει τώρα ; Τώρα ο Άρειος Πάγος στέλνει πάλι την υπόθεση στο Εφετείο Θράκης. Η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά στο Εφετείο. Και αυτή τη φορά από διαφορετικούς δικαστές. Το Εφετείο είτε θα αποδεχτεί την ίδρυση του συλλόγου και θα τελειώσει η ιστορία, είτε θα πάρει την ίδια απόφαση, δηλαδή ότι λόγω της ονομασίας του συλλόγου δεν θα αποδεχτεί την ίδρυση του, οπότε η υπόθεση θα πάει πάλι στον Άρειο Πάγο. Εμείς ελπίζουμε ο νομικός αγώνας του συλλόγου να ολοκληρωθεί με επιτυχία και με το δίκιο. Είθε να μην βγουν μάταιες οι ελπίδες μας¨.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΠΕΚΙΡ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ

Στο μεταξύ ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου-πρόεδρος του Εκπαιδευτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νοτίου Έβρου δήλωσε τα εξής : Εμείς που ζούμε στον Νότιο Έβρο τον Μάρτιο του 2009 υποβάλαμε αίτημα ίδρυσης του Συλλόγου μας. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίσαμε κάτι εντελώς απρόσμενο. Δεν μας δόθηκε άδεια ίδρυσης λόγω της λέξης ¨μειονότητα¨ στην ονομασία του συλλόγου μας. Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε μέχρι σήμερα τον νομικό αγώνα που αρχίσαμε στις αρχές του 2009. Η απόφαση του Άρειου Πάγου μας προκαλεί χαρά. Φυσικά η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά στο Εφετείο και εκεί πρέπει να γίνει δεκτή. Ο σύλλογος μας είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος. Ιδρύσαμε τον σύλλογο μας για να κρατήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Αναμένουμε την συντομότερη δυνατή αναγνώριση του συλλόγου μας. Αυτό είναι το πιο φυσικό μας δικαίωμα¨.

 
Πηγή:  http://tourkikanea.gr/ σε μετάφραση από την Gundem