Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ολιγοήμερη αναβολή για τη δίκη για τον εκβιαστή των μπαρ της Ξάνθης

Η απουσία ενός δικηγόρου στάθηκε αιτία για να μην δικαστεί σήμερα από το Αυτόφορω Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ;


Για την Πέμπτη 26/1, στη μία μετά το μεσημέρι αναβλήθηκε στο μονομελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη της υπόθεσης του εκβιασμού ιδιοκτητών καφέ-μπαρ για την οποία κατηγορείται 63χρονος πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας.

Μετά την αναβολή που είχε πάρει στις αρχές της εβδομάδας ο συλληφθείς με την αυτόφωρη διαδικασία, η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο αργά μετά το μεσημέρι της Παρασκευής. Μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του 63χρονου Βαγγέλη Μερόπουλου είναι όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες των καφέ στο εμπορικό Κέντρο Cosmos Center (Εμπορικό, LaTerra, Dony’s κ.α.) καθώς και ο ιδιοκτήτης του “Bar Αδιέξοδο” Θόδωρος Χατζηγεωργίου. Μάλιστα η πλευρά του έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Δικηγόρος του επιχειρηματία είναι ο Στέργιος Γιαλάογλου, ο οποίος και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο δικαστήριο της ώρα της εκδίκασης, ζητώντας την αναβολή η οποία και δόθηκε από την έδρα.


Υποστηρίζουν ότι συγκέντρωσαν χρήματα απο όλα τα καφέ

Οι ιδιοκτήτες των καφέ αναμένεται να υποστηρίξουν κατά την εκδίκαση, ότι στο παρελθόν είχαν συγκεντρώσει χρήματα για να τα δώσουν στον 63χρονο συνταξιούχο ώστε να μην συνεχίζονται οι καταγγελίες για ηχορύπανση. Ο επιχειρηματίας Θόδωρος Χατζηγεωργίου από την πλευρά του, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία, αναμένεται να περιγράψει τον τρόπο που έκλεισε η σχετική συμφωνία και οδηγήθηκε στο ραντεβού που έγινε στον καφέ "Λευκοθέα" της πλατείας, όταν και έγινε η σχετική σύλληψη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η πλευρά του κατηγορούμενου για τον εκβιασμό, αναμένεται -χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί- ότι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο πως η όποια συναλλαγή είχε σαν αντικείμενο την κάλυψη των εξόδων μετακόμισης και την ηθική βλάβη που έχει προκληθεί από τη συνύπαρξη με τα καφέ, στο εμπορικό κέντρο Cosmos καθώς και για ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όσα χρόνια κατοικούν εκεί. Παρόντες στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο αρκετοί ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ της πόλης και ο Πρόεδρος του σχετικού σωματείου Ανδρέας Ιντζές.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/