Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δεν δίνει λύση η συνεχής μείωση των μισθών, υποστηρίζει ο Ξυνίδης

Αρχίζουν και οι παπανδρεϊ-κότεροι του Παπανδρέου να αναγνωρίζουν τα λάθη της κυβέρνησης που υπηρέτησαν
και ακόμα υπηρετούν
              ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ
              Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΑΝ.
              ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;

Τη διαφωνία του για την προωθούμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

«Αυτή η ιστορία της συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας προφανώς και δεν δίνει λύση όπως δεν έδωσε μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του για παράταση της θητείας της κυβέρνησης και ειδικότερα σημείωσε τα ακόλουθα: «Εμείς δεν είπαμε να παραταθεί ντε και καλά η θητεία της μέχρι το 2013. Είπαμε ότι αυτή η κυβέρνηση -επειδή έχει να επιτελέσει έναν εθνικό σκοπό και δεν μπορεί κανένας να κάνει ούτε εσωκομματικά, ούτε κομματικά παιχνίδια σε αυτό το χρονικό διάστημα με τη χώρα- αν χρειαστεί ακόμα να πάει μέχρι το 2013, να πάει μέχρι το 2013 αρκεί να κάνει τη δουλειά καλά».

Ο κ. Ξυνίδης αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει βρει τον ρυθμό της «λόγω της στάσης της ΝΔ και του ΛΑΟΣ», όπως είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ προκαλούν δυσλειτουργίες.

Ασκώντας κριτική σε όσα μέλη της κυβέρνησης έχουν προτάξει την εσωκομματική διαδικασία στο Κίνημα, διερωτήθηκε «Σε τι θα είναι αρχηγοί και πρωθυπουργοί αν φτάσουμε να αποτύχουμε αυτή τη στιγμή; Δεν το βλέπουν μπροστά τους; Ή νομίζουν ότι ο θεός θα τα λύσει;» και κατέληξε: «Εμείς πρέπει να τα λύσουμε».

.