Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απέκλεισαν στα χαρτιά τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από το κύπελλο βόλεϊ

Η ομάδα του Έβρου, όπως και ο ΑΟ Κηφισιάς και η ΕΑ Πατρών δεν δήλωσαν συμμετοχή στην διοργάνωση!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ  Γ. ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Χωρίς τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θα διεξαχθεί το κύπελλο βόλεϊ, αφού η ομάδα του Έβρου, όπως και ο ΑΟ Κηφισιάς και η ΕΑ Πατρών δεν δήλωσαν συμμετοχή. Με αυτά τα δεδομένα πραγματοποιήθηκε χθες ) στα γραφεία της ΕΟΠΕ κλήρωση του Final 8 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός, Λαμία-Φοίνικας Σύρου και Παναθηναϊκός-Άρης είναι τα ζευγάρια που προέκυψαν.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Ερμούπολη της Σύρου και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου θα γίνουν οι τέσσερις προημιτελικοί, στις 8 υπάρχει ρεπό, στις 9 θα γίνουν οι ημιτελικοί και στις 10 Μαρτίου ο μεγάλος τελικός. Το οριστικό πρόγραμμα με τις ώρες των αγώνων θα ανακοινωθεί μόλις υπάρξει συμφωνία με τηλεοπτικό κανάλι. Να σημειώσουμε ότι η προκριματική φάση ματαιώθηκε καθώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε να μην κατέβει στις αναμετρήσεις.


Επιστολή Ανδρεάδη

O προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης με ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε στο volleynews.gr, καταθέτει τις απορίες του για το κύπελλο - φαρσοκωμωδία και επικρίνει την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ...
«Επειδή εξελίσσεται μια πραγματική φαρσοκωμωδία με το θέμα του Κυπέλλου, θα ήθελα να καταθέσω τις απορίες μου και την άποψη μου για αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω την στάση των ανθρώπων του ΔΣ της ΕΣΑΠ στο πρόβλημα που προέκυψε. Πως είναι δυνατόν να δέχονται αποκλεισμό ομάδων, όταν μέχρι την τελευταία στιγμή δεν υπήρχε ξεκάθαρη προκήρυξη κυπέλλου και όταν η ίδια η ΕΣΑΠ έστελνε σχέδιο προγράμματος την Τετάρτη το μεσημέρι προς αποδοχή; Ο Εθνικός λόγω της γεωγραφικής του θέσης ήθελε να αποφύγει τα δυσβάσταχτα έξοδα μιας ενδεχόμενης μεγάλης μετακίνησης και για το λόγο αυτό δέχθηκε αμέσως το σενάριο που του απέστειλε η ΕΣΑΠ χθες το μεσημέρι. Και ρωτώ τώρα εγώ. Που είναι η αλληλεγγύη των μελών της ΕΣΑΠ; Αντί να «απειλήσουν» την ΕΟΠΕ να βρει λύση ώστε να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες της Α1 στο κύπελλο, κάποιοι «έξυπνοι» παράγοντες έψαξαν να βρουν πως θα αποκλείσουν κάποιες ομάδες από τον θεσμό. Εδώ τώρα πλήττεται η αξιοπιστία του θεσμού του κυπέλλου. Οι αποκλεισμοί των ομάδων και οι κατακτήσεις τίτλων πρέπει να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία. Προσωπικά διαφωνώ ακόμη και με την απ' ευθείας συμμετοχή του Φοίνικα Σύρου στο Final-8. Οι άνθρωποι στη Σύρο έχουν αποδείξει πολλές φορές πόσο αγαπούν και θέλουν τέτοιου είδους διοργανώσεις στο νησί τους. Το τελευταίο που νομίζω θα θέλανε είναι να εξαγοράσουν με αυτόν τον τρόπο την συμμετοχή τους στο Final-8. Θα έπρεπε να περάσουν και αυτοί από την διαδικασία της πρόκρισης. Και δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί την επιτυχία του Τουρνουά διότι μπορεί να αποκλειστεί από τον πρώτο αγώνα του Final-8 ο Φοίνικας. Με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να είναι ο Φοίνικας η μία ομάδα του τελικού για να έχει επιτυχία και πολύ κόσμο ο τελικός. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μην προχωρήσει η ΕΟΠΕ στο Κύπελλο με τους συγκεκριμένους αποκλεισμούς. Από την άλλη αν αυτό συμβεί «κάθε εμπόδιο σε καλό» και καλή επιτυχία στο Final-8 του Κυπέλου Ελλάδας».

Γιάννης Ανδρεάδης

Προπονητής Εθνικού Αλεξ/πολης