Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης Πτώχευσης της Diana

Αιτία στάθηκε η
αποχή των δικηγόρων

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΡΙΣΤΗΚΕ
Η ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ;

Για τις 8 Μαρτίου αναβλήθηκε η συζήτηση της Αίτησης Πτώχευσης της εταιρίας Diana που έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης. Αιτία της αναβολής που δόθηκε είναι η αποχή των δικηγόρων.

Αυτό που προκύπτει από τους παράγοντες της υπόθεσης είναι ότι η πλευρά Ζερίτη είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μια πιο κοντινή ημερομηνία (στις 8-2-11) αλλά επέλεξε να παρατείνει αρκετά την ημερομηνία συζήτησης.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμαται ίσως ως θετική και δείχνει πρόθεση του βιομηχάνου να επανεξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν. Το γεγονός αυτό έδωσε μια μικρή δόση αισιοδοξίας στους εργαζόμενους παρότι παρατείνει και την αγωνία τους για το εργασιακό μέλλον. Αυτό που είναι σαφές πάντως είναι πρόκειται για εργαζόμενους της εταιρίας, οι οποίοι - παρά τα προγράμματα διαθεσιμότητας - παραμένουν υπάλληλοι της Χαρτοποιίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.


Παραμένει το ενδιαφέρον για εξαγορά;

Στο εξής παρουσιάζει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η ιδιοκτησία της Χαρτοποιίας Θράκης. Υπεθυμίζεται ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για εξαγορά της Diana και κάποιοι έχουν προχωρήσει σε επίσκεψη στο εργοστάσιο, όπως είχε αναφερθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί κατά καιρούς για εξαγορά της Diana προσκρούει στην βούληση του επιχειρηματία να πουλήσει το σύνολο του ομίλου και όχι μεμονωμένα εργοστάσια στην Ελλάδα ή άλλες χώρες.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/