Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αναμενόμενη αναβολή για τη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ

Ήταν προγραμματισμένη
για το πρωί της Παρασκευής

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΟΡΙΣΤΗΚΕ;
H EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ


Όπως ακριβώς είχαμε προαναγγείλει μέρες πριν, για τις 7/2/2012 τελικά η αναβλήθηκε η Έκτακτη Γεν. συνέλευση της ΣΕΚΑΠ μετά από αίτημα της ΣΕΚΕ, καθώς η τελική προσφορά του Ινδού Bommidala που κατατέθηκε στην ΑΤΕbank είναι πολύ μικρή και η διοίκηση δεν προχώρησε σε οριστική συμφωνία με την εταιρεία.


Το τραγελαφικό της σημερινής γεν. συνέλευσης.

Με πρόταση της ΑΤΕbank (Πανταλάκης), Πρόεδρος Γεν. συνέλευσης ορίστηκε ο....συνταξιούχος (με ΠΛΑΣΤΑ ένσημα!!!!) υπάλληλος της ΣΕΚΑΠ Κώστας Λειβαδίτης που με απόφαση του Προέδρου της Εταιρείας και του Χρίστου Πούλιου φημολογείται ότι....επέστρεψε ξανά ως εργαζόμενος!!! Αλήθεια ή ψέματα, η Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ οφείλει να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Στη γεν. συνέλευση η ΣΕΚΕ κατέθεσε επιστολή «βόμβα» στην οποία αναφέρεται σε όλο το ιστορικό αλλά και την πλήρη (δυστυχώς...), δικαίωσή της!!!


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ


Αριθ. Πρωτ.: 159

Ξάνθη, 20/1/2012


Προς τον κ. Πρόεδρο
της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
των μετόχων της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


Κύριε Πρόεδρε,

Η ΣΕΚΕ Α.Ε., την οποία εκπροσωπούμε κατά την παρούσα Γ.Σ. των Μετόχων της Εταιρείας ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ως μέτοχος που κατέχει ποσοστό μετοχών μεγαλύτερο του 1/20 του συνολικού καταβεβλημένου κεφαλαίου, υποβάλλει αίτημα αναβολής λήψης απόφασης επί όλων των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της σημερινής Γ.Σ. για τις 17.2.2012, σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 3 του Ν 2190/1920, για τους λόγους που αναλύονται κατωτέρω.

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ, στη συνεδρίασή του της 30.6.2011, αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των μετοχών της ΣΕΚΑΠ και την πρόσληψη Συμβούλου για το σκοπό αυτό.

2. Η παραπάνω απόφαση δεν προέκυψε τυχαία. Οφείλεται στα συνεχή αιτήματα της ΣΕΚΕ προς τη Διοίκηση της Τράπεζας για να δεχθεί να συζητήσει με τους εκπροσώπους μας το μέλλον της ΣΕΚΑΠ. Αυτό πραγματοποιήθηκε στις 17.6.2011, όταν καταθέτοντας έγγραφο μας προς τον κ. Διοικητή δηλώσαμε και προτείναμε τα εξής:

I. Η ΑΤΕ να αποκτήσει τις μετοχές της ΣΕΒΑΘ, ώστε το ποσοστό της στη ΣΕΚΑΠ να ξεπεράσει το 50%.

II. Η ΑΤΕ να διενεργήσει διαγωνισμό για την πώληση του 50,36%, με ταυτόχρονο διακανονισμό των απαιτήσεών της .

III. Η ΣΕΚΕ διατηρεί το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με τους υποψήφιους επενδυτές ώστε:

-Να διασφαλίσει την πώληση των μετοχών της στο μέλλον

-Να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ

-Να μη φέρει αντίρρηση σε μελλοντική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ.

3. Με την παραπάνω πρότασή μας πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι :

-διευκολύνουμε την επίλυση του προβλήματος της ΣΕΚΑΠ, χωρίς να εμποδίζουμε την είσοδο νέων μετόχων στην Εταιρεία.

-δεν εμποδίζουμε την ΑΤΕ για την είσπραξη των δανείων της προς τη ΣΕΚΑΠ.

-διασφαλίζουμε τα συμφέροντα τόσο των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ όσο και της οργάνωσής μας.

Γι’ αυτό και η Τράπεζα αποδέχθηκε τις προτάσεις μας εξαγοράζοντας το ποσοστό της ΣΕΒΑΘ και διενήργησε διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού της στη ΣΕΚΑΠ.

4. Οι εξελίξεις περί τον διαγωνισμό πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ, σας είναι γνωστές. Δυστυχώς, και ενώ είχαν προεπιλεγεί 6 οίκοι και αναμενόταν έντονο ενδιαφέρον και ενδεχομένως ικανοποιητικό τίμημα, ένα μήνα πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, η ΑΤΕ έκλεισε τους λογαριασμούς, ή εν πάση περιπτώσει δεν διευκόλυνε ταμιακά τη ΣΕΚΑΠ για 1-2 μήνες, με αποτέλεσμα:

α. Πολλοί υποψήφιοι να αποχωρήσουν και να μην υποβάλουν δεσμευτική προσφορά,

β. Το μερίδιο της εταιρείας να πέσει δραματικά, αφού η εταιρεία έπαυσε να προμηθεύει την αγορά με τσιγάρα.

Για τις εξελίξεις αυτές καθώς και για τους πιθανούς κινδύνους που διέτρεχε η ΣΕΚΑΠ, ενημερώθηκε ο Υπουργός Οικονομικών από τον κ. Αλ.Κοντό με δύο επιστολές.

Δυστυχώς ο κ. Κοντός επαληθεύτηκε στις προβλέψεις του.

5. Τις παραπάνω εξελίξεις εκμεταλλεύθηκε η ινδική εταιρεία Bommidala, η οποία αφού έμεινε ουσιαστικά μόνη, ζήτησε να διενεργήσει και νέο έλεγχο, συνεκτιμώντας και το γεγονός ότι το μερίδιο της αγοράς μειώθηκε δραματικά.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη το περιεχόμενο της τελικής πρότασης της Ινδικής εταιρείας που κατατέθηκε τη Δευτέρα 16.1.2012. Είναι όμως πιθανό, αν όχι προφανές ότι εμπεριέχει μικρότερη προσφορά από την αρχική της δεσμευτική πρόταση.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να αποδώσουμε ευθύνες σε κανένα, όμως εκτιμούμε ότι η αδιαλλαξία της ΑΤΕ στη ταμιακή διευκόλυνση της ΣΕΚΑΠ, συνέβαλε καθοριστικά στην απομάκρυνση σοβαρών επενδυτών και στη μείωση του τιμήματος.

6. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η παρούσα Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να διευκολυνθεί χρονικά η είσοδος του νέου επενδυτή – εάν υπάρξει- στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ.

7. Ανεξάρτητα όμως απ’αυτό, η ΣΕΚΕ δεν μπορεί να συναινέσει σε τροποποιήσεις Καταστατικού και σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, προτού ενημερωθεί υπεύθυνα για τις προθέσεις του νέου μετόχου σε σχέση με την Εταιρεία, τους εργαζομένους και τη ΣΕΚΕ.

Πέραν αυτών, εκπρόσωποι της ΣΕΚΕ, για πρώτη φορά, στις 18/1/2012 συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ινδικής εταιρείας. Από τη σχετική συζήτηση προέκυψε, ότι οι δυο πλευρές δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν οριστικοποιηθεί η συμφωνία Αγροτικής Τράπεζας και Ινδικής εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

8. Κατά συνέπεια η ΣΕΚΕ δεν μπορεί να συναινέσει σε οποιαδήποτε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, παραιτούμενης του δικαιώματος προτίμησής της, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί για το αδίκημα της απιστίας. Πολύ δε περισσότερο αφού δεν γνωρίζει ούτε το ποσό της αύξησης, ούτε αν η ΑΤΕ αποδέχεται την πρόταση της Ινδικής εταιρείας.

Η ΣΕΚΕ όπως δήλωσε στην Ινδική εταιρεία, είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή και με καλή πρόθεση να διαπραγματευτεί μαζί της και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της, να διευκολύνει τις εξελίξεις στην εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση όμως κάνει σαφές ότι, ούτε εκβιάζει αλλά ούτε και εκβιάζεται και ότι σε καμία περίπτωση δε την βαρύνει τυχόν ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας και Ινδικής εταιρείας.


Οι εκπροσωπούντες τη Μέτοχο ΣΕΚΕ Α.Ε.

Παναγιώτης Ταρενίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΕ Α.Ε.

Κων/νος Χατζηελευθεριάδης
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΕ Α.Ε.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος ΣΕΚΕ Α.Ε.


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/