Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Γεγονός ο πρώτος συμβιβασμός δανειολήπτη με τράπεζα στον Έβρο!

Τοπικό παράρτημ τράπεζας όχι απλώς απάντησε στο αίτημα για εξωδικαστικό διακανονισμό μειώσεως του επιτοκίου δανειολήπτη αλλά συμφώνησε κιόλας

ΠΟΣΟ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ 18%;

Μεγάλη ανακούφιση συνεχίζει να προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών ο νόμος Κατσέλη, σύμφωνα με τον οποίο, μπορεί κανείς να διεκδικήσει ευνοϊκή ρύθμιση των τραπεζικών δανείων του. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεκάδες δανειολήπτες έχουν επωφεληθεί από τη νομοθεσία, πετυχαίνοντας μέσω δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβασμών μείωση ή απαλλαγή από τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Στην περιοχή του Έβρου, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο αποδέκτης δεκάδων αιτημάτων δανειοληπτών για βοήθεια σχετικά το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Δικηγόροι της περιοχής βοηθούν εθελοντικά και οι υποθέσεις που έχουν φτάσει στο ειρηνοδικείο αναμένοντας την εκδίκαση είναι πολλές. Το σπάνιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν να απαντήσει –έστω αρνητικά- μία τράπεζα στον αρχικό, εξωδικαστικό διακανονισμό. Κι όμως, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στον Έβρο, μία τράπεζα όχι απλώς απάντησε, αλλά συμφώνησε σε μείωση επιτοκίου δανειολήπτη, από 18% σε 5%.

«Βλέπουμε ότι, πλέον, οι τράπεζες αλλάζουν την στάση τους. Μπορεί να μην δέχονται την αίτηση διακανονισμού, ωστόσο, τουλάχιστον, μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν, έστω αρνητικά. Παλαιότερα, πριν τις θετικές αποφάσεις των ειρηνοδικείων ανά την Ελλάδα, δεν συνέβαινε αυτό. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες είχαμε έναν εξωδικαστικό διακανονισμό στην περιοχή μας, όπου μία τράπεζα αποδέχθηκε μείωση του επιτοκίου ενός δανείου από 18% στο 5%», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Χρήστος Κακαλής.


Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/