Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτά θα παραμείνουν το Τελωνείο Πόρτο Λάγους και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ιάσμου και Σαπών

Επιβεβαιώνει και ο Χατζηοσμάν, που συναντήθηκε για το θέμα με τον αν. υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου αλλά και τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Όθωνα

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονη φημολογία στην περιοχή μας σχετικά με μία επικείμενη κατάργηση υπηρεσιών και οργανισμών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται το Τελωνείο Πόρτο Λάγους και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ιάσμου και Σαπών.

Με αφορμή αυτήν την φημολογία και την αντίδραση που προκλήθηκε, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή και πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα προκειμένου να λάβει επίσημη ενημέρωση για το μέλλον των υπηρεσιών.

Για το ζήτημα κατάργησης του Τελωνείου του Πόρτο Λάγους ο βουλευτής επισκέφτηκε τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού παρουσία και του Διευθυντή του, Δημήτρη Οικονόμου, ο βουλευτής παρουσίασε τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθιστούν απαραίτητη την συνέχιση λειτουργίας του Τελωνείου.

Αναφέρθηκε στον διεθνή χαρακτήρα του και τον ρόλο που διαδραματίζει σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός άκουσε προσεκτικά τον βουλευτή και ενημέρωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης ή κλεισίματος του Τελωνείου του Πόρτο Λάγους. Θα υπάρξει μία υπηρεσιακή αλλαγή οργανωτικής φύσης η οποία δεν θα επηρεάσει τον ρόλο και τον χαρακτήρα του Τελωνείου.

Επί της ουσίας, τη λειτουργία του θα επωμιστεί ειδικό κλιμάκιο του Τελωνείου Ξάνθης που θα μεταβαίνει καθημερινά στο Πόρτο Λάγος για την διεκπεραίωση των εργασιών. Για τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους οι συναλλαγές με το Τελωνείο θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής μετέβη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, Μανώλη Όθωνα, αρμόδιο για θέματα της Πυροσβεστικής.

Ο βουλευτής μετέφερε την αγωνία των τοπικών κοινωνιών και των φορέων του Ιάσμου και των Σαπών σχετικά με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Επισήμανε την καταλυτική παρουσία των Κλιμακίων στην περιφέρεια της Ροδόπης και ζήτησε απάντηση σε μία φημολογία που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή και επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην επικαιρότητα.

Ο Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών. Ενημέρωσε τον βουλευτή ότι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου δεν υπήρξε ποτέ οποιοσδήποτε προγραμματισμός περί κατάργησης ή κλεισίματος των εν λόγω Κλιμακίων.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται ένα νέο οργανόγραμμα που αφορά την αναδιοργάνωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναβάθμισης των Κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών και έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίες συνηγορούν υπέρ της ενίσχυσης των υφισταμένων Κλιμακίων.
 
.