Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Με στόχο την νίκη πάει στο Παγκρήτιο η Ξάνθη

Τα τελευταία νέα της ομάδας της Θραης, πριν το κρίσιμο ματς με τον εργοτέλη που ξεκινά στις 3.00 το μεσημέρι

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου δίνει την Τετάρτη (15:00NOVA) η Skoda Ξάνθη και το πρώτο του 2012, που αγωνίζεται απέναντι στον Εργοτέλη του Νίκου Καραγεωργίου, στο Παγκρήτιο, με στόχο να ολοκληρώσει τον πρώτο μισό της σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που στην ανάπαυλα τον εορτών είχε την ευκαιρία να δουλέψει την ομάδα του, καθώς πριν τα Χριστούγεννα, έπαιρνε τα θετικά αποτελέσματα στις αναμετρήσεις που έδινε, όμως δεν εντυπωσίαζε, έτσι ώστε να δώσει την αισιοδοξία στο κοινό ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα η ξανθιώτικη ομάδα. Ακόμη είχε μια προσθαφαίρεση στο δυναμικό του, καθώς αποχώρησε ο Μάρα, μην μπορώντας να προσφέρει στην ομάδα, ενώ παράλληλα αποκτήθηκε ο 24χρονος Βαγγέλης Πλατέλλας, που έμεινε ελεύθερος από την Καλλιθέα.

Ο 24χρονος Έλληνας μέσος δεν υπολογίζεται στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη από τον προπονητή του, αφού ακόμη δεν έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, ενώ για τον αγώνα αυτό δεν μπορεί να υπολογίζεται και ο Δημήτρης Κομεσίδης που είναι τιμωρημένος. Την θέση του στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν οι Στάσιακ και Σταθάκης. Θέση στην βασική 11αδα διεκδικεί και ο Στεφάν Νταρμπιόν αντί του Πέτρου Μάνταλου, αλλά και ο Βλαχοδήμος από αντί του Μαρσελίνιο. Από την άλλη πλευρά ο πρώην αρχηγός και προπονητής των Ξανθιωτών, ο Νίκος Καραγεωργίου, δεν μπορεί να υπολογίζει για λογαριασμό του Εργοτέλη τους Ρομάνο, Ντατόμο και Ρέντζα.


Οι αποστολές των ομάδων:

Εργοτέλης: Αθανασίου, Πίρσον, Τζανακάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Σαρρής, Χρυσοφάκης, Τζούνιορ, Μπέτο, Ολίσε, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης, Κατσικοκέρης, Βίσιο, Μπούντιμιρ, Ευαγγέλου, Λεάλ και Καρέλης.

Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Μπέρτος, Εντιμάρ, Σταθάκης, Τσουμάνης, Βάλλας, Μαρσελίνιο, Στάσιακ, Μπαξεβανίδης, Καζάκης, Μάνταλος, Νταρμπιόν, Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Βλαχοδήμος, Αλτιπαρμακόφσκι και Μαρκόφσκι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κάκος (Κέρκυρας), με βοηθούς τους κ. Τάτσης (Ηπείρου) και κ. Γούκος (Ηπείρου), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Καλογερόπουλος (Αθηνών).

Η προϊστορία δίνει το τρίποντο στον Εργοτέλη πάντως, αφού στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Ηράκλειο, η Skoda Ξάνθη έφυγε μόλις μια φορά με θετικό αποτέλεσμα, την λευκή ισοπαλία το 2008-09. Εκτός από αυτό το παιχνίδι, μετράει άλλες 4 ήττες, ενώ έχει και μια νίκη αρκετά πίσω, το 2004-05 που είχε κερδίσει με 0-2, χάρη σε γκολ των Λουτσιάνο και Κλέμπερ.


Αποτελέσματα των τελευταίων 5 ετών:

2006-07 Εργοτέλη - Skoda Ξάνθη 3-1 (Χίμπλινγκερ, Ίατσουκ, Νατσέφσκι - Σονκό)

2007-08 Εργοτέλη - Skoda Ξάνθη 2-0 (Τζούνιορ, Βακουφτσής)

2008-09 Εργοτέλη - Skoda Ξάνθη 0-0

2009-10 Εργοτέλη - Skoda Ξάνθη 1-0 (Λεάλ)

2010-11 Εργοτέλη - Skoda Ξάνθη 1-0 (Ρομάνο)

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/