Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των γιατρών

Προς αναστολή
των κινητοπόιήσεων
πάνε οι φαρμακοποιοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η τετραήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και των ιδιωτών γιατρών, αλλά και η αποχή των νοσοκομειακών γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο δεν εξυπηρετούν τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, παρά μόνο τα επείγοντα.

Την ίδια ώρα, προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η σύγκρουση κυβέρνησης - φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις οφειλές των Ταμείων, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Σε ενημέρωσή του προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει πως στη συνάντηση ικανοποιήθηκε τόσο το κρίσιμο θέμα των άμεσων πληρωμών ΕΟΠΥΥ, καθώς και των οφειλομένων του ΟΠΑΔ. Χαρακτηρίζοντας θετικές τις εξελίξεις, καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους να αποφασίσουν άμεσα εντός της Τετάρτης για τη στάση τους. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως θα εισηγηθεί προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης για δοθεί χρόνος να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

.