Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αδιέξοδο για το "Αδιέξοδο": του αφαιρέθηκε η άδεια

Απόφαση - βόμβα για το γνωστό καφέ - μπαρ της Ξάνθης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε αδιέξοδο κατέληξε η συζήτηση για το καφέ μπαρ «Αδιέξοδο» του Θόδωρου Χατζηγεωργίου που αντιμετώπιζε την ποινή της οριστικής αφαίρεσης άδειας και απασχόλησε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει μετά την παραβίαση της σφράγισης που υπήρξε και βεβαιώθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία. Στη συζήτηση και αναζητώντας αντίστοιχες αποφάσεις, κατέστη σαφές ότι σε ανάλογη περίπτωση (embargo) είχε καθυστερήσει να φτάσει στο σώμα, το σχετικό έγγραφο της Δημοτικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να «γλιτώσει» την αφαίρεση της άδειας.

Η πολυνομία και το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει στο Σώμα η απόφαση της σχετικής προσφυγής που έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια απασχόλησαν αρκετά το δημοτικό συμβούλιο. Πάντως οι πιθανότητες να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να δικαιωθεί ο ιδιοκτήτης είναι αρκετές καθώς η σφράγιση του καταστήματος άργησε να γίνει ενώ η σχετική προσφυγή του στην Περιφέρεια έγινε εμπρόθεσμα αλλά δεν ενημερώθηκε υπηρεσιακά ο Δήμος.


Νεφελώδες τοπίο στα νομικά

Η νομική σύμβουλος της επιχείρησης Αλεξία Γκιρτζίκη επεσήμανε το γεγονός ότι την πράξη αποσφράγισης δεν έχει διαπράξει ο ιδιοκτήτης αλλά άλλο πρόσωπο ενώ σημείωσε ότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης η επιχείρηση θα προσφύγει με αγωγή εναντίον του Δήμου για διαφυγόντα κέρδη. Πρόθεση των συμβούλων-μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατέστη σαφές ότι είναι να μην διακόψουν τη λειτουργία του καταστήματος όμως η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν να ανασταλεί η άδεια. "Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι, αλλά δεν μπορεί να τους κρίνει η Επιτροπή, παρά μόνο η δικαιοσύνη» σημείωσε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Λάμπρου.

Η Επιτροπή, σκεπτόμενη και ότι σε αντίστοιχη περίπτωση έχουν καταδικαστεί δημοτικοί σύμβουλοι, αποφάσισε να αφαιρεθεί οριστικά η Άδεια Λειτουργίας του Καταστήματος με ψήφους 4-3. Αυτό σημαίνει ότι για τρία χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ιδρύσει νέα επιχείρηση ενώ υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης από άλλο ιδιοκτήτη, όπως αναφέρθηκε.


Πως ψηφίσαν οι σύμβουλοι

Υπέρ ανάκλησης της αφαίρεσης της άδειας επιχείρησης ψήφισε ο Απόστολος Αγκόρτζας (που ρώτησε αν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει λευκό), ο Νικός Φωτιάδης, ο Χρήστος Μούρκας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πάνος Ταρενίδης. Κατά της αφαίρεσης ψήφισε ο Μανώλης Φανουράκης, ο Σπύρος Μαζαράκης, ο Δημήτρης Βορίδης. O Γιάννης Τσεγγελίδης είχε αποχωρήσει. Τον επιχειρηματία υποστήριξε και ο Πρόεδρος των Καφέ-Μπαρ Ανδρέας Ιντές, που βρέθηκε στη συνεδρίαση ενώ μεγάλος ήταν ο προβληματισμός των δημοτικών συμβούλων.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/