Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

20.000 ευρώ ζημιά προκάλεσαν κλέφτες σε κατάστημα οικοδομικών υλικών στον οικισμό Φωλιάς Ροδόπης

Εδρασαν επαγγελματικά και αφαίρεσαν υλικά, εργαλεία, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, μπιτόνια γεμάτα πετρέλαιο, ακόμα και.. κρέας

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ο Ισμέτ Αχμεκό ιδιοκτήτης του καταστήματος οικοδομικών υλικών έκανε λόγο για οικονομική καταστροφή

Υλικά αξίας χιλιάδων ευρώ, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, μπιτόνια γεμάτα πετρέλαιο ακόμα και κρέας πήραν από το κατάστημα οικοδομικών υλικών που διατηρεί στον οικισμό Φωλιάς, ο Ισμέτ Αχμεκό. Ο νεαρός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τι του συνέβη και να συνειδητοποιήσει το απύθμενο θράσος των δραστών, που μέσα σε μία νύχτα, κατάφεραν να του προκαλέσουν ζημιές που ξεπερνούν, όπως υπολογίζει τα 20 χιλιάδες ευρώ.

ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΒΙΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Το κατάστημα του κ. Αχμεκό βρίσκεται στη Φωλιά στο δρόμο προς τα Σύμβολα, σε σχετικά απομακρυσμένη, από τον οικισμό. περιοχή. Πρόκειται για ένα κατάστημα το οποίο διατηρεί τα τελευταία επτά χρόνια και είναι πλήρως εξοπλισμένο με υλικά οικοδομών. Διαθέτει από εργαλεία μέχρι ειδικό εξοπλισμό οικοδόμων. Υλικά τεράστιας αξίας, όπως γεννήτριες αλλά και καθημερινότητας αναγκαία σε κάθε σπίτι. Οι ασυνείδητοι, κατάφεραν να του τα πάρουν σχεδόν όλα, κατεβάζοντας στην κυριολεξία τα γεμάτα ράφια του καταστήματος. Ο ίδιος μιλώντας στο «Χ», παραδέχθηκε ότι του έκλεψαν διάφορα εργαλεία ακόμα και γεννήτριες που ως γνωστόν κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα είχαν το θράσος να φορτώσουν τα κλοπιμαία στο φορτηγό που είχε σταθμευμένο έξω από τα κατάστημα και να φύγουν ανενόχλητοι.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο ιδιοκτήτης, βρισκόταν στο κατάστημα έως αργά τη νύχτα της Κυριακής. Στις 10 το βράδυ, το έκλεισε, το ασφάλισε με το λουκέτο που διαθέτει και αποφάσισε να πάει στο σπίτι του. Στις 8 το πρωί της Δευτέρας, όταν επέστρεψε για να το ανοίξει, όπως κάνει κάθε μέρα άλλωστε, είδε ότι όλα ήταν άνω κάτω. Με την πρώτη ματιά διαπίστωσε ότι μπήκαν κλέφτες και κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως μετά άρχισε την καταμέτρηση και διαπίστωσε ότι, οι άγνωστοι του προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημιά, αφού του έκλεψαν και το όχημα με το οποίο μετέφερε το εμπόρευμα του. Γνωρίζω ακριβώς τι μου πήραν, γιατί «είχα κάνει πρόσφατα καταγραφή», δήλωσε στο «Χ», φανερά απογοητευμένος για τη ζημιά που του προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες. «Αυτοί που μπήκαν εδώ είναι επαγγελματίες, τη δουλειά την ξέρουν πολύ καλά. Πήραν τα πράγματα, τα τύλιξαν με το μουσαμά που είχα έξω, γέμισαν το δικό μου φορτηγό, γέμισαν και το δικό τους αυτοκίνητο». Οι δράστες δεν αρκέστηκαν σε αυτά, αλλά πήραν 60-70 κιλά κρέας που διατηρούσε σε μεγάλο καταψύκτη ο ιδιοκτήτης που είναι κυνηγός. Φυσικά δεν ήταν δυνατό να αφήσουν πίσω τους, τα γεμάτα με πετρέλαιο κίνησης μπιτόνια, που βρήκαν μέσα στο μαγαζί.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Δηλώνοντας πως καταστράφηκε οικονομικά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ανέφερε πως στα επτά χρόνια λειτουργίας του, είναι η πρώτη φορά, που πέφτει θύμα κλεφτών. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι, δεν είχε συναγερμό στο κατάστημα, ούτε κάμερες ασφαλείας. Από εδώ και πέρα πάντως, σκοπεύει να πάρει τα μέτρα του. Πρόκειται να τοποθετήσει κρεβάτι για να κοιμάται μέσα στο κατάστημα τα βράδια, ώστε να αποτρέψει πιθανούς κλέφτες. Ήταν πάθημα που του έγινε μάθημα είπε σχεδιάζοντας να προστατέψει την περιουσία του. «Από εδώ και πέρα θα βάλω κάμερες και θα κάνω ένα δωμάτιο να κοιμάμαι εδώ. Δεν γίνεται αλλιώς, έχω τόσα πράγματα εδώ, κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι τίποτα, μας πήραν και το κρέας που είχαμε στην κατάψυξη, είχα 50-60 κιλά εδώ, επειδή είμαι κυνηγός, είχα αγριογούρουνα και μας τα πήραν όλα».

Οι δράστες αξίζει να αναφερθεί ότι διέρρηξαν και το γραφείο του, προκαλώντας υλικές ζημιές. Δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο μέσα και αποφάσισαν να τραπούν σε φυγή, αφού πρώτα ανενόχλητοι άδειασαν το κατάστημα. Να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Πάντως ο ιδιοκτήτης απευθύνει έκκληση σε όποιον εντοπίσει το φορτηγό αυτοκίνητο του να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές.

Το αυτοκίνητο είναι λευκό MITSUBISHI L 300 και φέρει τις πινακίδες ΚΟΚ-5829


Πηγή:  http://www.xronos.gr/