Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σε ύφεση τα νερά στον Έβρο, έπεσαν κάτω από το όριο συναγερμού

Παρά την ύφεση, ωστόσο, παραμένει σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός ενώ διανυκτερεύουν στην περιοχή ο Περιφερειάρχης και ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Σε ύφεση δείχνουν να είναι αυτή την στιγμή, περασμένα μεσάνυχτα Τρίτης, τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο, καθώς υποχωρούν τα νερά του ποταμού στην περιοχή του Σβίλεγκραντ, νερά τα οποία πλημμυρίζουν το Ορμένιο και τις γύρω περιοχές.


Στο Πύθιο η στάθμη του υδάτων είναι πλέον στα 5,91 με όριο τα 6,20. Στην περιοχή έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες εργασίες στα αναχώματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και η Αστυνομία, έδινε από το πρωί το παρών σε όλους τους οικισμούς του Βορείου Έβρου και ενημερώνει τους κατοίκους, ενώ συνεχίζει να το κάνει και στην διάρκεια της νύχτας.

Όπως αναφέρει η piazzadelpopolo, στην περιοχή διανυκτερεύει για δεύτερο βράδυ ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ενώ στην Ορεστιάδα  διανυκτερεύει και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης που ήρθε το απόγευμα στον Έβρο, όπως αναφέραμε σε νεώτερη ανάρτηση.

Τα νέα από την Βουλγαρία είναι ευχάριστα, καθώς έχουμε παγοποίηση των υδάτων, αφού στην γείτονα χώρα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες (-20 βαθμοί κελσίου). Φαινόμενο που θα σταθεροποιήση την στάθμη.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους, δεν υπήρχε ανεξέλεγκτη αποδέσμευση υδάτων στο ελληνικό μέρος του ποταμού. Να σημειωθεί ότι δύο Ευρωπαίοι παρατηρητές βρίσκονται στα φράγματα της Βουλγαρίας και επιβλέπουν την αποδέσμευση (όπου υπάρχει) των υδάτων.