Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση Πεταλωτή για τις πλημμύρες στο σύνολο της Θράκης

Διαπιστώνει προβλήματα, συγχαίρει τις κρατικές υπηρεσίες, κάνει έκκληση στους φορείς και πραγματοποιεί επαφές με τα εμπλεκόμενα υπουργεία

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις πλημμύρες στη Θράκη δήλωσε τα εξής:



Η Θράκη δοκιμάζεται. Οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα και ζημιές. Θεωρώ ότι αξίζει να σταθώ σε μερικά βασικά ζητήματα απέναντι στην πολύ σοβαρή κατάσταση:

-Να συγχαρώ τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές Υπηρεσίες, την Περιφέρεια ΑΜΘ , τους Δήμους και τα στελέχη τους για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, δηλώνοντας ότι είμαι με όλους τους τρόπους δίπλα τους για το έργο που ακόμα έχουν να επιτελέσουν.

-Να καλέσω τους αρμόδιους φορείς για την συντομότερη δυνατή καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, αγρούς, ποιμνιοστάσια, επιχειρήσεις.

-Παρά την οικονομική κρίση, η πολιτεία οφείλει να επιτελέσει το στοιχειώδες κοινωνικό καθήκον της εξασφαλίζοντας την σύντομη καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων για αρχική και άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Για το λόγο αυτό συνεχίζω τις επαφές μου με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

.