Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα από τα χιόνια στο νομό Ξάνθης. Που χρειάζονται αλυσίδες;

Το χιόνι που πέφτει κατά διαστήματα ακόμα και μέσα στην πόλη και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν, δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη
    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει και δημιουργεί η παρατεταμένη κακοκαιρία στην Ξάνθη. Το χιόνι που πέφτει κατά διαστήματα στην πόλη και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν, δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη.

Ιδιαίτερα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, η κατάσταση στους δρόμους γίνεται αρκετά επικίνδυνη καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλη ολισθηρότητα.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο ενώ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι ο οδηγοί σε όλες τις μετακινήσεις, οπουδήποτε στο Νομό Ξάνθης. Η Εγνατία Οδός παραμένει κλειστή για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τα σχολεία στην ορεινή περιοχή έμειναν κλειστά και την Τετάρτη και οι αρμόδιοι εκτιμούν την κατάσταση κάθε μέρα προκειμένου να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, η κατάσταση με το χιόνι και τον αέρα είναι διαχειρίσιμη και από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να διατηρεί διαρκώς ανοιχτό όλο το εθνικό δίκτυο και το δρόμο προς Ελληνοβουλγαρικά, Σύνορα που είναι της αρμοδιότητά της.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/