Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

80 τα πλημμυρισμένα σπίτια στο Ορμένιο σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο νομό Ξάνθης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ NEWSIT


Στο Πύθειο η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα και οι αρχές ετοιμάζουν σχέδιο τεχνητής εκτροπής του ποταμού για να αποτραπούν τα χειρότερα. Oι κάτοικοι στο Ορμένιο, τον οικισμό που εκκενώθηκε χθες, δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους.
Παρά τη μερική ύφεση που εμφανίζουν από το απόγευμα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο, εν τούτοις η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη. Στο σταθμό μέτρησης Πυθίου η στάθμη έπεσε από τα 6,20 μ. που ήταν το πρωί, στα 5,90 μέτρα, ενώ παράλληλα με τεχνητή κατάκλιση στην θέση ''Μελισσοκομείο'', στο νότιο τμήμα του νομού, επιχειρείται εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης "είμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Είμαστε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ Θεσσαλονικης και Κομοτηνής αλλά και του στρατού και σχεδιάζουμε να κάνουμε τεχνητή εκτροπή του νερού για να μην πλημμυρίσει το Πύθειο".

"Στα χωριά Δίκαια, Νέα Βύσσα, Πραγγί, Πύθειο, Λαγίνι και Πόρο οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι, έτοιμοι να εκκενώσουν τις περιοχές αν χρειαστεί" είπε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με την αστυνομία στον οικισμό Ορμενίου πλημμύρισαν μέχρι στιγμής συνολικά 80 σπίτια και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών τους. Επίσης, οι Βουλγαρικές Αρχές ενημέρωσαν προφορικά να μην επιτρέπετε η κίνηση ταξιδιωτών προς Βουλγαρία, καθόσον οι περιοχές είναι πλημμυρισμένες και υπάρχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πέρα όμως από τα προβλήματα στον Έβρο, μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο νομός Ξάνθης όπου λόγω βλάβης σε υποσταθμούς της ΔΕΗ, υπάρχει πρόβλημα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στην υδροδότηση με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν ρεύμα και νερό.

 
Πηγή:  http://www.newsit.gr/