Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κατολισθήσεις στο περιαστικό της Ξάνθης από την καταιγίδα

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ,
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ...
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μόνο μικροπροβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η παρατεταμένη βροχόπτωση που ακολούθησε τα χιόνια.

Ο όγκος του νερού δεν είναι μεγάλος μέχρι στιγμής αλλά η βροχή σχεδόν συνεχής. Στην περιοχή της Παναγίας, παρατηρήθηκε μικρές κατολισθήσεις και βράχια που έκλεισαν το δρόμο προσωρινά, μαζί με ένα δέντρο. JCB της ΔΕΥΑΞ βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο. Ακολούθησαν κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή της Ξανθίππης, αλλά επίσης αντιμετωπίζονται.


Ταρενίδης: Προσεκτικοί οι οδηγοί προς ορεινή

Ο Κόσυνθος δεν έχει κατεβάσει ακόμη αρκετό νερό και η σταθμη του είναι σε ασφαλές επίπεδο, όπως σημειώνει και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Ταρενίδης. Πήγαμε καλά με τα χιόνια αλλά φοβόμαστε και τη βροχή” ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ετοιμότητα στο Δήμο της Ξάνθης. Καλεί τους οδηγούς που κινούνται σε ορεινές περιοχές να είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι κατολισθήσεων και ζητά από όποιον παρατηρεί πέτρες μέσα στους δρόμους, να τις απομακρύνει, στο μέτρο του εφικτού.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους περιφερειακούς Δήμους, ενώ η Περιφέρεια βρίσκεται επίσης σε επιφυλακή για τον τομέα της ΠΟλιτικής Προστασίας, καθώς οι προγνώσεις δεν είναι αισιόδοξες. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή όλη την ημέρα ενώ τη Δευτέρα θα μειωθούν οι ποσότητες αλλά θα συνεχίσει να βρέχει. Το θετικό για την περιοχή είναι ότι η στάθμη των υδροφορέων είναι ακόμη αρκετά χαμηλή, αλλά μια παρατεταμένη καταιγίδα, μπορεί να εξανεμίσει αυτό το πλεονέκτημα.


Oδηγίες:


Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης προειδοποιεί:

Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις. Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα  χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.

Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζοί/ή με το αυτοκίνητο σας.

Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί ή ενδέχεται να σημειωθούν κατολισθήσεις.
 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/