Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο θα κοστίζουν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης την Αποκριά;

Οι τιμές θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αν και αναμένεται ζήτηση για το ξανθιώτικο καρναβάλι
                   ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
                   ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ;

Στα 120 διαμορφώνεται η μέση τιμή για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης κατά τις ημέρες της Αποκριάς.

Αυτό προκύπτει ως γενική εικόνα στα ξενοδοχεία της πόλης που αναμένουν τις ημέρες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για να αυξήσουν τις κρατήσεις τους και να καλύψουν μέρος των εξόδων της υπόλοιπης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων μέσα στην πόλη θα κινηθούν περίπου στα 100-120 ευρώ προσφέροντας αρκετά ικανοποιητικές παροχές με προσιτή τιμή,ενώ οριακά χαμηλότερα θα είναι οι μονάδες των δύο αστέρων. Τα μεγαλύτερα, των 5 αστέρων θα κινηθούν υψηλότερα, ενώ συνολικά οι τιμές στην Ξάνθη είναι χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά. Τα "κλειστά τριήμερα" που ίσχυσαν στο παρελθόν, δεν υπάρχουν και τα περισσότερα ξενοδοχεία δέχονται κρατήσεις και για μικρότερα διαστήματα, όμως αυτό που φροντίζουν ορισμένα ξενοδοχεία είναι ελκυστικές προσφορές με χαμηλότερες χρεώσεις για διανυκτερεύσεις τριών ημερών, από Παρασκευή μέχρι Καθαρά Δευτέρα.


Δ. Τζιώρτζης: Όχι όπως παλιά, αλλά υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης

Οι φετινές αποκριές, στο επίκεντρο της σοβαρής οικονομικής κρίσης επηρρεάζονται και από το αυξημένο κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων της Ξάνθης. Η κίνηση, όπως αναφέρει στο XanthiPress.gr, ο Διευθυντής του Hotel Elena Δήμος Τζιώρτζης, δεν είναι αυτή που υπήρχε παλαιότερα αλλά υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης. Πάντως ενδιαφέρον υπάρχει, όπως σημειώνει, ακόμη και από κάποια πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές μικρών γκρουπ στην Ξάνθη τις ημέρες της Αποκριάς, ενώ σε ότι αφορά στο ξενοδοχείο που διευθύνει, απαντά ότι κινείται στο γενικότερο πλαίσιο της πόλης και ότι είναι αρκετά πιθανό να παρουσιάσει πληρότητα τις ημέρες της Αποκριάς.


Δεν υπάρχει συμφωνία ξενοδόχων, θα απορροφήσουν το αυξημένο κόστος.

Κατά τα άλλα, από το ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνεται να υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία των ξενοδόχων για ενιαίες ή εναρμονισμένες τιμές, αλλά οι τιμές και η ζήτηση προσαρμόζονται αυτόματα, από την αγορά. Η κατάσταση είναι αρκετά κρισιμη και τα έξοδα αρκετά αυξημένα και ξενοδοχειακός κλάδος έχει καταγράψει τον τελευταίο χρόνο πολύ μεγάλες απώλειες και στην περιοχή της Ξάνθης. Άλλωστε, αυτό που τονίζουν οι ξενοδόχοι είναι ότι το λειτουργικό κόστος τον τελευταίο χρόνο έχει εκτιναχθεί και θα απορροφηθεί από τα ξενοδοχεία προκειμένου να μην επηρρεαστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/