Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Νέα προσφυγή από τον ηγούμενο Εφραίμ στο Συμβούλιο Εφετών

Υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να κρατείται στον Κορυδαλλό, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με νέα προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας επανήλθε ο ηγούμενος Εφραίμ, σε μια νέα προσπάθεια να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, μετά την άρνηση από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού στο αίτημα του για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Όπως υποστηρίζει, επικαλούμενος λόγους υγείας αλλά και επιμένοντας πως είναι αθώος δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή του κράτηση.

Η ανάκριση για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βαποπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου κλείνει, ήδη η κα. Καλού άρχισε να καλεί τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της έρευνας.

Σημειώνεται πως οι ανακρίσεις για την υπόθεση αυτή διήρκεσαν τρία χρόνια. Η δικαστική έρευνα ανέδειξε 32 μη πολιτικά πρόσωπα ως κατηγορουμένους στην υπόθεση, οδηγώντας στη φυλακή ως ηθικό αυτουργό βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων τον ηγούμενο Εφραίμ.
.