Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Ανάγκη για αναπτυξιακό μνημόνιο", λέει ο καθηγητής Οικονομικών του ΔΠΘ Διονύσης Χιόνης

Μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και σχολίασε τις εξελίξεις, μετά την ψήφιση του Μνημονίου από την Βουλή το βράδυ της Κυριακής
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τα έτη ύφεσης που θα ακολουθήσουν, θα είναι πολλά αυτό που ελπίζουμε είναι να μην είναι τόσο μεγάλη η ύφεση, τόνισε ο Διονύσης Χιόνης καθηγητής οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης , μιλώντας στο Real fm και το Νίκο Χατζηνικολάου.
«Κάνουμε λάθος συζητήσεις» είπε και πρόσθεσε ότι «το μείζων είναι να διαμορφωθεί ένα αναπτυξιακό μνημόνιο ένα πρόγραμμα ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας γιατί η πραγματικότητα είναι ότι το εισόδημα των πολιτών θα μειωθεί. Πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσεις για να αντισταθμίσουμε την ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είπε, είναι το θεσμικό.

Κεντρική κατεύθυνση του νέου μνημονίου είναι η μείωση του Δημόσιου τομέα, ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, είναι δεσμευτικοί, γιατί εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα δεν θα δοθεί η δόση. Πρέπει πρόσθεσε, να είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας και μείωσης των εισοδημάτων.

.