Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Και η Θράκη έχει πλέον έναν πρωταθλητή Ελλάδος στην κολύμβηση!!!

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έβρος με τον Αργύρη Τυλιγαδά του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης που κέρδισε στην Λάρισα στα 50μ ύπτιο


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Και η Αλεξανδρούπολη ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο!!! Αυτό το συναίσθημα έχουν πλέον όλοι οι φίλοι του υγρού στίβου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς πρωταθλητής χειμώνα 2012 στα 50 μ. ύπτιο Ανδρών αναδείχτηκε ο Αργύρης Τυλιγαδάς του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ).

Η πόλη της Λάρισας ανέλαβε και έφερε εις πέρας με εξαιρετική επιτυχία το Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, την σημαντικότερη χειμερινή κολυμβητική διοργάνωση, στην οποία ήταν παρόντες οι καλύτεροι κολυμβητές. Τρεις μέρες με φανταστικές κούρσες, καθώς οι αγώνες αυτοί έδιναν δικαίωμα... συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου φέτος.

Ο ΟΦΘΑ πήρε μέρος με 3 αθλητές. Τον Αργύρη Τυλιγαδά, τον Κωνσταντίνο Κουσάρη και την Χρυσάνθη Τυλιγαδά. Ο Αργύρης, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο, που ήταν και ο μοναδικός που κατέβηκε τα 27 δευτερόλεπτα (26΄΄84), είχε και μία 4η θέση στον τελικό των 100 μ. ύπτιο και μια 6η θέση στον προκριματικό των 400 μ. Μικτής Ατομικής.

Η Χρυσάνθη Τυλιγαδά πήρε μέρος στα 200 μ. πεταλούδα Γυναικών, όπου και τερμάτισε 11η. Ο Κωνσταντίνος Κουσάρης είχε συμμετοχή στα 100 μ. πρόσθιο Ανδρών, όπου κατέλαβε την 15η θέση, αλλά διατηρεί την πρώτη θέση στην Ελλάδα στο αγώνισμα αυτό στην κατηγορία Παίδων και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα στις πολυεθνείς διοργανώσεις.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν η παρθενική συμμετοχή σε πανελλήνιους αγώνες Ανδρών – Γυναικών και για τον Κωνσταντίνο Κουσάρη και για την Χρυσάνθη Τυλιγαδά, αφού «έπιασαν» τα όρια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όπως επίσης ότι θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι κολυμβητές μας που κατέχουν κι αυτοί ανάλογα όρια. Το κολυμβητικό μέλλον ανήκει σ’ αυτά τα παιδιά του ΟΦΘΑ αλλά και της Αλεξανδρούπολης που έχει μοναδικό κολυμβητικό πρεσβευτή σε μεγάλους αγώνες αυτόν το σύλλογο.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 αναχωρεί για τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας ο κολυμβητής του Ο.Φ.Θ.Α. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης για να πάρει μέρος σε ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά OPEN meeting ΑμεΑ.