Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων κτηρίων του Έβρου

Τι ανέφεραν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στην ερώβτηση της βουλευτού Έβρου Όλγας Ρενταρή

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


O Υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης απέστειλαν την απάντησή τους, στην ερώτηση που κατάθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή μαζί με άλλους 15 Βουλευτές, σχετικά με την « αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων κτιρίων του Δημοσίου».

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει ότι το Υπουργείο δεν διαθέτει ανεκμετάλλευτα κτίρια που μπορούν να αξιοποιηθούν για στέγαση φορέων του Δημοσίου. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι:

1) «Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων δεν διαθέτει ακίνητα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση Υπηρεσιών της. Η ετήσια δαπάνη ενοικίων για τη στέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών της ΓΓΔΕ ανέρχεται σε ποσό 4.057.930, 08 ευρώ, οι δε μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2011 κατ’εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4002/11 ανέρχονται σε ποσοστό 20% σε όλα τα κτίρια.

2) Ο Τομέας Μεταφορών στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο εκτός μιας Υπηρεσίας που στεγάζεται σε ιδιωτικό ακίνητο με ετήσιο μίσθωμα 101.658 ευρώ».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σημειώνει ότι «το ΥΠΕΚΑ έχει αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση κατά τουλάχιστον 50% των ήδη καταβαλλόμενων μισθωμάτων του (Αρ. 42 παρ. 6α Ν.4024/2011). Ήδη δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ακινήτου προς στέγαση όλων των Υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ».

Ειδικότερα, όσον αφορά τον Νομού Έβρου επισημαίνεται ότι οι φορείς του Έβρου, αρμοδιότητες του ΥΠΕΚΑ δεν απέστειλαν στοιχεία για τα κτίρια που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.
 
.