Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτο! Αστυνομικοί του Έβρου καταγγέλλουν ότι τους επιτίθενται οι... λαθρομετανάστες

Εστειλαν... έγγραφο διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, το οποίο κοινοποιήθηκε στους αστυνομικούς διευθυντές αλλά και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία!!!


     ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ;




Να τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο στις περιπτώσεις όπου λαθρομετανάστες παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά ζητούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Ορεστιάδας. Με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Ορεστιάδας και τον αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας, η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων ζητά να ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, τόσο για την προστασία των αστυνομικών και των λαθρομεταναστών που κρατούνται και δεν παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά, όσο όμως και για την προστασία των εγκαταστάσεων.
Το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
1.κ.Εισ/λεα Πλημ/κων Ορ/δας
2.κ. Αστυνομικό Δντη της
Αστυνομικής Δνης Ορ/δας
3.κ.Δκτή Δνσης Ασφαλείας
Ορεστιάδας
4.κ.Δκτή του Κέντρου
Υποδοχής Λαθρομεταναστών
Φυλακίου

ΚΟΙΝ:
1.Π.Ο.ΑΣ.Υ
2.Μέλη μας.
Αρ. Πρωτ. 06/2012

Θέμα « Παραβατική συμπεριφορά λαθρομεταναστών ».

Με το παρόν έγγραφο μας , ερχόμεθα να σας επισημάνουμε τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, στους χώρους κράτησης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Α.Δ Ορεστιάδας και ιδίως αυτών του Τ.Σ.Φ. Φυλακίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, καθώς γίνονται έρμαιο στην παραβατική συμπεριφορά των κρατουμένων παράνομων μεταναστών, χωρίς καμιά σχεδόν προστασία, με αποτέλεσμα η εκτέλεση της εργασίας τους να γίνεται επικίνδυνοι με πλείστες όσες συνέπειες.
Είναι γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες επιδεικνύουν τόσο μεταξύ τους όσο και προς τους εκτελούντες εκεί υπηρεσία συναδέλφους μας συμπεριφορά η οποία εμπίπτει στα πλαίσια της κείμενης ποινικής νομοθεσίας (εξυβρίσεις, φτυσίματα, φθορά εγκαταστάσεων και αντικειμένων , αλλά και πέταμα φαγητού και νερού). Η ποινικά αυτή κολάσιμη συμπεριφορά, δεν ελέγχεται σύμφωνα με τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και μαζί με την έλλειψη του αντίστοιχου των φυλασσόμενων αριθμού αστυνομικών υπαλλήλων δημιουργεί πίστη στους κρατουμένους, ότι δεν είναι δυνατόν να υποστούν καμμία κύρωση, με άμεσο αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και στην εντύπωση που δίνεται στους
κρατουμένους για την Ελληνική πολιτεία.
Τα ανωτέρω αναφερόμενα τεκμηριώνονται μέσα από την καθημερινή επαφή,στους συγκεκριμένους χώρους των μελών μας και μετά από επανηλλημένες υποδείξεις τους, πρός αποτροπή φαινομένων όπως τα παρατηρούμενα άλλα και αυτά που μεταβεβαιότητας θα επακολουθήσουν με σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στήν υπηρεσιακή κατάσταση άλλα και σ’αυτήν την προσωπική ακεραιότητα και υγεία τόσο των συναδέλφων (και των οικογενειών τους) όσο και των «φυλασσόμενων» .
Προτείνουμε:
Να ακολουθείτε άμεσα η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, σε όλες τις περιπτώσεις που οποιοσδήποτε κρατούμενος υποπίπτει σε ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά, τόσο έναντι των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και προς συγκρατούμενο του, αλλά και φθοράς των υπηρεσιακών εγκαταστάσεων.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβατικής συμπεριφοράς και τεκμηρίωσης αυτής οι παραβαίνοντες να μην μεταφέρονται στον ίδιο χώρο κράτησης αλλά σε διαφορετικό ειδικό διαμορφούμενο χώρο για τις περιπτώσεις αυτές.
Πιστεύουμε ότι αναφέροντας τα ποιό πάνω προβλήματα αποφεύγονται έκρυθμες καταστάσεις υποστηρίζοντας το κύρος των μελών μας, το κύρος του οργανισμού μας αλλά κυρίως το κύρος της ιδίας μας της χώρας .

Ο Για το Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ