Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε χθες η δίκη για το Βατοπέδι στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης

Θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων, το πιο πιθανό όμως είναι και πάλι να μην ολοκληρωθεί και να συνεχιστεί από... Τρίτη

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, παρά την απεργία των δικηγόρων, ξεκίνησε κανονικά χθες η δίκη για τη Μονή Βατοπεδίου στο Πενταμελές Εφετείο θράκης καθώς υπάρχει κινδύνος παραγραφής των αδικημάτων.

Στο εδώλιο κάθεται ως κατηγορούμενη η δικαστής Μαρία Ψάλτη που καθυστέρησε α εκδόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας, ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος εκπροσωπούνται δια των συνηγόρων τους (άλλωστε ο Εφραίμ παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό).

Στην χθεσινή έναρξη εξετάστηκε η δικαστής Γεωργία Σακάλογλου που μετείχε στην πρωτόδικη αγωγή για τη διεκδίκηση της Μονής Βατοπαιδίου και ο δικηγόρος του δημοσίου Γ. Χειμώνας, ενώ ακολούθησε ως μάρτυρας κατηγορίας και ο έτερος δικαστής της αρχικής σύνθεσης του Πλημμελειοδικείου Μιλτιάδης Γιοβανόπουλος.

Μετά από αυτά η δίκη διεκόπη για τις 8.30 το πρωϊ της Παρασκευής, οπότε και αναμένεται να ξαναρχίσει στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής. Πάντως, η πλευρά της υπεράσπισης εκφράζει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αθωωτική απόφαση, μετά και την κρίση του Αρείου Πάγου ότι  η γνωστοποίηση του αποτελέσματος της διάσκεψης δεν αποτελεί παραβίαση της μυστικότητας,εξαιτίας της οποίας άλλωστε αναιρέθηκε η αρχική καταδικαστική απόφαση του Εφετείου και επαναλαμβάνεται η δίκη στηνΚομοτηνή.