Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ξανά σήμερα στον εισαγγελέα ο ανώτερος υπάλληλος του υπ. Οικονομικών από την Αλεξανδρούπολη

Κατηγορείται για εκβίαση και παθητική δωροδοκία, καθώς φέρεται να απαίτησε από επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε χθες ο 55χρονος ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης  Χ. Λ, που κατηγορείται για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.


Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος συνελήφθη την Τετάρτη καθώς φέρεται ότι απαίτησε από επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ, για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Αναλυτικότερα, 38χρονος εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του. Η υπόθεση αφορούσε στην επιβολή προστίμου, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη λήψη αμμοχάλικου, σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Εχθές το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο καταγγέλλων τού παρέδωσε, ύστερα από απαίτησή του, έναν φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία ενήργησαν έρευνα στο γραφείο του, όπου βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

.