Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει με απόφαση ανακρίτριας στη φυλακή ο Εφραίμ


Επέμεινε στην άποψή της η Ειρήνη Καλού και τώρα πιθανότατα η υπόθεση να οδηγηθεί και πάλι στο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ από εβδομάδα ξεκινά μπαράζ δικών για το Βατοπέδι
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Προφυλακισμένος πρέπει να παραμείνει ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ αποφάσισε πριν από λίγο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού.

Στην πολυσέλιδη απόφασή της, η ανακρίτρια εκτιμά ότι δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαρχής κρίνει ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πρέπει να κρατηθεί στη φυλακή ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η κυρία Καλού, είχε κρίνει μάλιστα στην πρότασή της, ότι ο αρχιμανδρίτης εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία είχε παγκόσμια ακτινοβολία, για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

Οι συνήγοροι του αρχιμανδρίτη Εφραίμ έχουν κατά το νόμο δικαίωμα να προσφύγουν εντός πέντε ημερών στο δικαστικό συμβούλιο, καταθέτοντας πλέον σε αυτό την προσφυγή τους για την αποφυλάκιση του πελάτη τους.

Εντός πέντε ημερών, πάντως, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 14 του μήνα, συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2010.

Με την αγωγή ζητείται η ακύρωση της ανταλλαγής και η επιστροφή στο Δημόσιο ακινήτου 180 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Αθανασίου Έδεσσας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής έχει αναβληθεί ήδη μία φορά, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από αίτημα της Μονής


Πηγή:  http://www.tovima.gr/