Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μάλλον ο Καρατζαφέρης εκτός κυβέρνησης. Καυγάς Παπανδρέου - Σαμαρά για τις συντάξεις. Τώρα η τρόικα με Παπαδήμο και ίσως νέα σύσκεψη των αρχηγών μές στη νύχτα...

Αυτά είναι μέχρι στιγμής
δεδομένα, όπως μπορούμε να
τα κατανοήσουμε μέχρι στιγμής

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΙΑ
ΠΡΩΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ


Πρώτον, ο Καρατζαφέρης όπως μεθοδεύει όλες αυτές τις ημέρες, εξέφρασε διαφωνία με το σύνολο τωβ μέτρων. "Δεν μπορώ να υποθηκεύσω το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια σε 5 λεπτά", είπε συνοπτικά. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, αλλά επειδή έχει πολλές ενστάσεις και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την σύμβαση, όλα δείχνουν ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν σχεδόν στα πάντα. Περικόπτονται οι μισθοί παντού, μειώνεται η μετενέργεια, γενικά τα βρήκαν παντού εκτός από τις συντάξεις. Εκεί η τρόικα προβλέπει περικοπές 625 εκατ. ευρώ. Η αρχική πρόταση προβλέπει περικοπές από τις επικουρικές. Ο Σαμαράς διαφώνησε και η τρόικα πρότεινε να υπάρξουν περικοπές στις κύριες. Ο Παπανδρέου δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε περικοπή στις κύριες. Ο Σαμαράς διαφώνησε με περικοπές σε επικουρικές κάτω των 300 ευρώ. Τελικά βρέθηκε κονδύλι του υπ. Άμυνας κατά βάση για να βρεθούν 325 εκατ. ευρώ. Μένουν άλλα 300 εκατ. ευρώ για να κλείσει το θέμα.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Σαμαρά ότι με την επιμονή του για τις επικουρικές, άνοιξε το θέμα για τις κύριες συντάξεις. Ο Σαμαράς ανταπάντησε ότι διαπραγματεύεται να μην κοπεί καμία σύνταξη και να υπάρξει ο μικρότερος δυνατός πόνος. Ο κάθε αρχηγός πήγε στα γραφεία του και η Τρόικα έσπευσε στο Μαξίμου, όπου συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Παπαδήμος, Βενιζέλος, Κουτρουμάνης και οι της Τρόικας ψάχνουν να βρουν από που θα αρμέξουν τα 300 εκατ. ευρώ. Αν το βρουν, πιθανώς Παπανδρέου και Σαμαράς να κληθούν ξανά μέσα στη νύχτα στο Μαξίμου.

Αν δεν τα βρουν, τότε απλά το ΔΝΤ θα σηκωθεί και θα φύγει. Όταν κάτι τέτοιο είχε συμβεί σρτην Αργεντινή, την επόμενη ημέρα οι τράπεζες ήταν κλειστές και η χώρα είχε πτωχεύσει...

.