Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αγεωγράφητες δηλώσεις Παυλίδη για τις δηλώσεις στον Έβρο

Βγήκε να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη, αλλά βρήκε τον... μπελά του

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Με αφορμή ην κλιμάκωση των προβλημάτων και των πλημμυρικών πιέσεων στον ποταμό Έβρο, κλιμάκιο της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τον επικεφαλή τον κ. Γιώργο Παυλίδη , καθόλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (5-Φεβρουαρίου) επισκέφθηκε πολλά σημεία του ποταμού Έβρου, ώστε να έχει από κοντά εικόνα της κατάστασης στον Έβρο, στις Φέρες, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο, και είχε συνεργασία με τους δημάρχους, αντιδημάρχους και τους υπευθύνους των σημείων που είναι ευαίσθητα και παρουσιάζουν χρονίως προβληματικότητα. Ταυτοχρόνως μελετήθηκε το πρόβλημα στο Ορμένιο και στα Δίκαια.


Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΑΜΘ, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε:
«Τα ακραία φυσικά φαινόμενα είναι προβλέψιμα. Η αντιμετώπισή τους χρειάζεται έγκαιρη προληπτική θωράκιση. Τώρα, στην φάση της αντιμετώπισης και της καταστολής, χωρίς θωράκιση, προτεραιότητα έχει η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Τα μέχρι στιγμής φαινόμενα στον Έβρο ποταμό, είναι τα συνήθη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρότι επιχειρείται να παρουσιασθούν ως πρωτόγνωρα. Δεν ήταν το σπάσιμο ενός μικρομεσαίου φράγματος στην περιοχή του Χαρμανλίκ της Βουλγαρίας η αιτία αυτών που βιώνουν οι κάτοικοι. Με ικανοποίηση είδαμε, ότι, έστω τώρα, υπό τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν, μετά από πολύμηνη αδράνεια και καθυστέρηση, να ενισχύονται τα αναχώματα σε πολλά σημεία. Είναι το αυτονόητο που απαιτούσαμε όλοι μας. Η αδράνεια να μην υπάρξει έγκαιρη ισοϋψής ενίσχυση των αναχωμάτων της ελληνικής πλευράς, την στιγμή που οι τούρκοι ενίσχυσαν και ύψωσαν τα απέναντι δικά τους στον Έβρο, οδήγησε σε ότι προέκυψε στο Ορμένιο και στα Δίκαια αλλά και στον υπάρχοντα κίνδυνο στη Ν. Βύσσα από την πλευρά του Άρδα. Είναι συγκινητική και αξιέπαινη η προσπάθεια των δημοτικών αρχών και πολλών υπαλλήλων, των πυροσβεστών, του Στρατού, της Αστυνομίας , της πολιτικής προστασίας, των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και εθελοντών πολιτών και υπάλληλων προς την κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών. Τα τρία (3) εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για έργα επιβάλλεται, σε καιρούς ανέχειας και κρίσης , να χρησιμοποιηθούν με σύνεση και υψηλή αποτελεσματικότητα, για τώρα και το μέλλον.. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην διαφύλαξη των συμφερόντων των συμπολιτών μας. »


Η δήλωση Παυλίδη πάντως δεν έμεινε αναπάντητη. Η Περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:  "Το Ορμένιο και τα Δίκαια καμία σχέση δεν έχουν με τα αναχώματα της Τουρκίας! Αφού δεν ξέρει ο Παυλίδης τον Έβρο, ας ρωτάει τον Πέτροβιτς, που ... ξέρει ..."

Την ίδια στιγμή σφοδρή επίθεση για τον ίδιο λόφο εξαπέλυσε και η PiazzaDelPopolo για το δελτίο τύπου που  όμως … είχε γεωγραφικό και ενημερωτικό φάουλ!!! Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «…η αδράνεια να μην υπάρξει έγκαιρη ισοϋψής ενίσχυση των αναχωμάτων της ελληνικής πλευράς, την στιγμή που οι Τούρκοι ενίσχυσαν και ύψωσαν τα απέναντι δικά τους στον Έβρο, οδήγησε σε ότι προέκυψε στο Ορμένιο και στα Δίκαια…»!!!

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Γιώργος Παυλίδης, καθώς είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου, πως τα αναχώματα Ελλάδας και Τουρκίας είναι ισοϋψή, έπειτα από διακρατική συμφωνία. Μάλιστα όταν γίνονται τεχνητές κατακλύσεις, γίνονται πάντα σε συνεννόηση με την τούρκικη πλευρά. Το πρόβλημα είναι με την Βουλγαρία και όχι με την Τουρκία. Ένας επιπρόσθετος λόγος που πλημμύρισαν και οι περιοχές του Ορμενίου και των Δικαίων.

Σε ότι αφορά το γεωγραφικό ατόπημα του κείμενου, αυτό έχει να κάνει με το ότι Ορμένιο και Δίκαια, βρίσκονται απέναντι από την Βουλγαρία και όχι από την Τουρκία, οπότε λάθος παράδειγμα δίνετε στους αναγνώστες των δελτίων τύπου σας κ. Παυλίδη!

Το συγκεκριμένο μάθημα γεωγραφίας, γίνεται σε μαθητές δημοτικού στα σχολεία του Βορείου Έβρου…
 
.