Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σε ύφεση οι πλημμύρες στον Έβρο - Δείτε τις σημερινές πρωινές μετρήσεις

Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση στο νομό, καθώς η στάθμη στα περισσότερα σημεία πέφτει

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ
ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΠΡΩΙ


Κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση στο νομό Έβρου. Από το απόγευμα της Τετάρτης τα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζουν ύφεση, εν τούτοις η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη.

Στο σταθμό μέτρησης Πυθίου η στάθμη έπεσε από τα 6,20 μ. που ήταν το πρωί της Τετάρτης, στα 5,90 μέτρα, ενώ παράλληλα με τεχνητή κατάκλιση στην θέση «Μελισσοκομείο», στο νότιο τμήμα του νομού, επιχειρείται εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία στον οικισμό Ορμενίου πλημμύρισαν μέχρι στιγμής συνολικά 80 σπίτια και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών τους.

Στον Έβρο βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η ετοιμότητα των στρατιωτικών, πυροσβεστικών, αστυνομικών αρχών και της ΕΜΑΚ προκειμένου να προχωρήσουν σε προληπτικές εκκενώσεις κατοικιών σε οικισμούς που μπορεί να κινδυνεύσουν.