Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Θα μας τρελλάνουν! Όλα δείχνουν ότι τα έσπασαν οι πολιτικοί αρχηγοί: στον αέρα η Ελλάδα

Μετά από επτάμισι ώρες μέσα στο Μαξίμου, συμφωνία δεν υπήρξε ακόμα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε συνέχεια σε μια νύχτα - θρίλερ για τη σωτηρία της χώρας, καθώς τώρα πήγε εκεί  Τρόικα
ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΡΙΛΕΡ
ΛΕΠΤΟ  ΠΡΟΣ  ΛΕΠΤΟ...00:45 Ο Αντώνης Σαμαράς έφθασε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Δεν έκανε καμία δήλωση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έκλεισαν όλα τα θέματα.


00:43 Η τρόικα φθάνει τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

00:41 «Εγώ από το πρώτο ημίωρο ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Είπα ότι τιμώ τον αγώνα και την προσπάθεια όλων. Και των αρχηγών και του πρωθυπουργού. Όμως η χώρα περνάει μεγάλη δοκιμασία και δεν μπορώ να απαντήσω μέσα σε μία ώρα κάπως που θα καθορίζει το μέλλον όλης της χώρας. Ως εκ τούτου τους είπα ότι ενστάσεις αυτές θα κάνουν κακό στη κυβέρνηση. Οπότε όποιες αποφάσεις πάρετε εγώ είμαι κοντά σας. Παρέμεινα να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των επικουρικών συντάξεων. Σχεδόν 7 ώρες τις φάγαμε γι’ αυτό το πράγμα» είπε προσερχόμενος στα γραφεία του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

00:32 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικώνα αρχηγών. Εξερχόμενος ο Γ.Καρατζαφέρης απάντησε με έναν στίχο του Καβάφη. «Θα σας απαγγείλω ένα στίχο του Καβάφη. Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του».

00:11 Όλα δείχνουν πως φτάνουμε προς το τέλος της σύσκεψης. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν από το Μαξίμου. Ήδη έχουν περάσει 7 ώρες από την στιγμή που άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

23:20 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ζητάει το πλαφόν, που θα γίνουν μειώσεις, να είναι μεγαλύτερο στις επικουρικές συντάξεις. Ο Γ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τον Γ. Προβόπουλο ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα και ότι αυτά που θα ληφθούν, αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση.

22:15 Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup είχε τηλεφωνική επικοινωνία εκτός από τον Πρωθυπουργό και με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση «Θα είστε έτοιμοι αύριο προκειμένου να ανακοινώσω την συνεδρίαση του Eurogroup;» φέρεται να τους είπε και όλοι απάντησαν καταφατικά. Συμπληρώθηκαν 5 ώρες συνεδρίασης.

21:20 Τα στελέχη τα οποία μετέχουν στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ βρίσκονται ήδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και περιμένουν τον Αντώνη Σαμαρά

20:48 Τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργό με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν. Νωρίτερα ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συνομιλήσει και με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ

20:28 Μαραθώνια η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συνεδρίασης για σήμερα του υπουργικού συμβουλίου.

19:33 Την στιγμή που συμπληρώθηκαν δύο ώρες συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

18:19- Στην σύσκεψη παίρνουν μέρος και οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς αρχηγούς.

17:51- Όπως έγινε γνωστό από την ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος στην Συγγρού και τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Κ.Ο της ΝΔ.

 
Πηγή:  http://www.real.gr/