Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ζητούν ειδικές δυνάμεις του Στρατού στον Εβρο αντί για κέντρα υποδοχής αλλοδαπών

H Χρυσή Αυγή, που θα διεκδικήσει την ψήφο μας στις εκλογές με βάσιμες προσδοκίες να μπει στην Βουλή, έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της λαθρομετανάστευσης ζητώντας επιπλέον να ξαναμπούν νάρκες στα σύνορα

           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηξη μισαλλοδοξίας από τη «Χρυσή Αυγή», με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Η ακροδεξιά οργάνωση ζητεί νάρκες και ειδικές δυνάμεις στον Εβρο αντί για κέντρα υποδοχής, χρησιμοποιώντας το σοβαρό θέμα της μετανάστευσης ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εν όψει εκλογών.

Με μια ανακοίνωση που βρίθει από ακροδεξιές κορώνες, η οργάνωση έφτασε χθες στο σημείο να προτείνει «καταγγελία της συνθήκης της Οτάβα και εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού», όπως επίσης και «άμεσα κατασταλτικά μέτρα για τη διαφύλαξη των χερσαίων συνόρων στον Εβρο και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή», ως λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης...

Ζητεί επίσης την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, καθώς, όπως ισχυρίζεται, «κανένα κέντρο υποδοχής δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα».

Οι εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής» ζητούν «άμεσες και ριζικές ενέργειες», όπως να χαρακτηρίζεται «ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί παράνομος αλλοδαπός και οι ποινές να μην εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου» και να υπάρξει «ειδικός σχεδιασμός αστυνομικών επιχειρήσεων για τη σύλληψη και την επαναπροώθηση όσων ξένων έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα».


Εμμένει το υπουργείο

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικαλείται ως βασικό λόγο επίσπευσης της χωροθέτησης των κέντρων κλειστής φιλοξενίας την απειλή εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν. Παρά το γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό της Κατεχάκη αναγνωρίζει ότι η χρονική στιγμή «δεν είναι ό,τι καλύτερο» εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, επιμένει στην απόφαση που έχει λάβει για τρία κέντρα σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Για να παραμείνουμε στη Σένγκεν αναμένεται να κριθούμε και μάλιστα με αυστηρότητα. Αυτά τα κέντρα προβλέπονται στο πλάνο που καταθέσαμε το 2009. Είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν», ενημερώνουν από το υπουργείο.

Εκτός από τις αντιρρήσεις των περιφερειαρχών και τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής και της Αριστεράς που τον κατηγορεί για δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης».

Στις διαβεβαιώσεις που έδωσε κατά τη συνάντηση με τους τοπικούς άρχοντες, τόνισε ότι στα κέντρα θα πληρούνται όλοι οι απαραίτητοι όροι υγιεινής και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέχρι να λήξει η διορία προς στους περιφερειάρχες το υπουργείο κρατά τους τόνους χαμηλά. Σε περίπτωση που το «τελεσίγραφο» λήξει χωρίς αποτέλεσμα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφασίζοντας μονομερώς.


Για τα 3 κέντρα
Συμφωνία στην Αττική

Υπέρ της κατασκευής των τριών κλειστών χώρων φιλοξενίας μεταναστών στο Λεκανοπέδιο τάχθηκε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στη δημιουργία των κέντρων, με την προϋπόθεση «να τηρηθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Οι περιοχές στις οποίες θα κατασκευαστούν θα υποδειχθούν από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής. Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που χαιρέτισε την απόφαση.

 
Πηγή:  http://www.ethnos.gr/