Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Παρουσίασε το νέο βιβλίο του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα με πλήθος κόσμου να παραβρίσκεται αλλά και πλήθος ομιλητών στο πάνελ

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας».


Η εκδήλωση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσία πλήθους κόσμου από την ακαδημαϊκή και την εκπαιδευτική κοινότητα, την πολιτική ηγεσία, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία και κυρίως τη νεολαία. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία μεγάλου αριθμού Βουλευτών. Το πάνελ συντόνισε ο Διευθυντής του Βήμα FM και γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.

Συμμετείχαν, ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος περιέγραψε την εκπαιδευτική καθημερινότητα και τη σημαντική δουλειά που έγινε την περίοδο 2007-2009, που επιβεβαιώνει την αντίληψη του τότε Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «μεταρρυθμιστής είναι αυτός που δεν αλλάζει απλώς τους Νόμους αλλά αλλάζει κυρίως τα πράγματα μέσα από την εφαρμογή τους».

Ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και σύμβουλος εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Κ. Μανάφης, περιέγραψε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ιδρύματα και οι χορηγίες διαχρονικά στην Ελληνική εκπαίδευση.

Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας κ. Δ. Μπουραντάς ανέλυσε τη σημασία της εκπαίδευσης για την οικονομία, τη σχέση της με την αγορά εργασίας και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Παιδεία στον εθνικό σχεδιασμό της Ελλάδας.

Ο Μουσικοσυνθέτης κ. Μίμης Πλέσσας, που είχε τότε αναλάβει και την αναδιοργάνωση των Μουσικών και καλλιτεχνιών σχολείων της χώρας, παρουσίασε τη σημαντική σχέση Παιδείας και Πολιτισμού, των δύο, δηλαδή, συγκριτικών πλεονεκτημάτων του σύγχρονου ελληνισμού.

Τους ομιλητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ο επικεφαλής των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογραμμίζοντας ότι «η απάντηση του σύγχρονου ελληνισμού στην ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η Πατρίδα μας είναι η πίστη στην αρχή ότι «Όλα είναι θέμα Παιδείας». Αυτή είναι η απάντηση μας, η απάντηση του σύγχρονου Ελληνισμού στην ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Η παιδεία μας είναι ο σπόρος που φωλιάζει μέσα σε ένα καρπό που σαπίζει. Πρότασή μας κόντρα στην κρίση που βιώνουμε είναι το όραμά μας να καταστήσουμε την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.»