Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα υποψήφια βουλευτής της Θράκης για πλαστογραφία!

Αυτό αναφέρει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τοπική εφημερίδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ;



ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΧΗΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Παραλήφθηκε χθες από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογισμών με εμπιστευτικό πρωτόκολλο το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε που διετάχθη από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ για την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη

*Παραπομπή και του καθηγητή κ.Δανίκα για πειθαρχικά παραπτώματα όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 107 του Ν. 3528/2007 για παράβαση της αρχής της αμεροληψίας κλπ.

ΣΤΙΣ εκλογές του Οκτώβρη 2009, η κυρία Γεωργία Ανδρέου, είχε κατέβει στη προσπάθειά της να πλήξει τους εσωκομματικούς της αντιπάλους, με το σύνθημα «Καθαρά χέρια»....

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει περίπου 2.5 χρόνια, ωστόσο πριν αλέκτωρ λαλήσει έρχονται τα ίδια τα γεγονότα και ανατρέπουν όλα εκείνα τα δεδομένα, δικαιώνοντας πλήρως και τις τότε αποκαλύψεις μας για το ΚΑΘΑΡΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης στις εκλογές της 4 Οκτωβρίου 2009.


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Την περίοδο λοιπόν του Σεπτέμβρη 2009, όταν κάναμε τις αποκαλύψεις μας για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Ξάνθη, επιχείρησαν με επ’ αυτοφώρω συλλήψεις να μας ΦΙΜΩΣΟΥΝ! Να φιμώσουν την ίδια την αλήθεια....που δικαιώνει πάντα ο χρόνος.

Κι έχουμε λοιπόν και λέμε:

Από τους 5 υποψήφιους βουλευτές της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης στις εκλογές της 4 Οκτωβρίου 2009:

-Ο ένας βρίσκεται φυλακή για πλαστά τιμολόγια. Του απαγορεύτηκε μάλιστα η έξοδος από τη χώρα, ενώ

-Ο έτερος έχει καταδικαστεί για τοκογλυφία με πολύμηνη φυλάκιση πρωτοδίκως.

-Και η 3η υποψήφια (και πολιτευτής της Ν.Δ. στη Ξάνθη) όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, παραπέμπετε στην Εισαγγελέα Ξάνθης από το Δ.Π.Θ (Τμήμα Η/Μ & Μ/Υ) για... πλαστογραφία!


TO EMAIL ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Με χθεσινή λοιπόν ημερομηνία (27/3) εστάλη επείγον EMAIL από τη Γραμματεία του Τμήματος στους καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ξάνθη 27-3-2012

Προς μέλη ΔΕΠ ΤΗΜ&ΜΥ

Παρελήφθη σήμερα από το Τμήμα με εμπιστευτικό πρωτόκολλο το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. που διετάχθη από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. σύμφωνα με το συνημμένο σχετικό. Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. δεν είναι ανακοινώσιμο και θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε προσεχές Δ.Σ. του Τμήματος.

Η Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜ & ΜΥ

Αν. Καθηγήτρια Αναστασία Σαφιγιάννη»



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΕΛΟΥΣ ΔΕΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Κτίριο Α΄ ΗΜ& ΜΥ
Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης- Κιμμέρια

67100- Ξάνθη

Προς Πρυτανεία Δ.Π.Θ.


Κομοτηνή

Θέμα: Αναφορά του Προέδρου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών σχετικά με παραπομπή στο Πειθαρχικό μέλους ΔΕΠ και Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας και ενδεχόμενη παραπομπή στη δικαιοσύνη για παραποίηση εγγράφου.

Κύριε Πρύτανη,

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου που μου παρέχει ο Νόμος (Ν. 3528/2007 και Π.Δ. 160/2008) ως Προέδρου του Τμ. ΗΜ&ΜΥ/ΔΠΘ διενήργησα προκαταρκτική εξέταση (Ν. 3528/2007, άρθρο 25, παρ. 1) σχετικά με το κατωτέρω περιγραφόμενο συμβάν. Λόγω της σοβαρότητας του σας προωθώ τα στοιχεία τα οποία έχω συλλέξει και σας παρακαλώ να διατάξετε κατά την κρίση σας είτε την πειθαρχική παραπομπή και διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης είτε την παραπομπή στην δικαιοσύνη των:

1. Μιχαήλ Δανίκα

2. Γεωργίας Ανδρέου, Μεταπτυχιακής Φοιτήτριας του Τμήματος ΗΜ&ΜΥ/ΔΠΘ, υπαλλήλου της ΔΕΗ.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ.

Η κα Γεωργία Ανδρέου εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή στο Τμήμα μας κατά τα τελευταία είκοσι τέσσερα (24) χρόνια, ήτοι από τις αρχές του 1987 υπό την επίβλεψη του καθηγητού κ. Ν. Τσάγκα, ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί. Προ ετών το Τμήμα μας αποφάσισε την εκκαθάριση των λιμναζόντων υποψηφίων διδακτόρων οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δίδοντας επαρκή προθεσμία για την περάτωση των διατριβών τους. Μεταξύ των διαγραφέντων ήτο και η κα Γεωργία Ανδρέου, η οποία μετά από προσφυγή της στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής κατάφερε να ακυρώσει την σχετική απόφαση της ΓΣΕΣ του Τμήματος μας «καθ’ο μέρος την αφορούσε». Το Τμήμα μας εξαναγκάστηκε έτσι την επανεγγραφή της και την ενέταξε ως όφειλε στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, διατηρώντας τον ίδιο επιβλέποντα, ερευνητική περιοχή και θέμα ώστε να μην δώσει πλέον δικαίωμα σε δικαστικές προσφυγές. Η διατήρηση του ιδίου επιβλέποντος κλπ ήταν επιβεβλημένη ώστε η επανένταξη να μην θεωρηθεί ή εκληφθεί ως εισαγωγή στο ΠΜΣ με πλάγιο τρόπο, δηλαδή χωρίς την τυπική διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους νεοεισερχόμενους.

Μετά την παρέλευση 24 ετών εκπόνησης της διατριβής η κα Ανδρέου, ως φαίνεται έπεισε τον καθηγητή κ. Ν. Τσάγκα να δηλώσει εγγράφως την «απόσυρση» του από τον ρόλο του επιβλέποντος και την ταυτόχρονη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον νεοεκλεγέντα καθηγητή του Τμήματος μας κ. Μ. Δανίκα να αναλάβει την επίβλεψη παρόλο που ανήκει σε διαφορετικό Εργαστήριο και ασχολείται με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. Επειδή αυτά συνέβησαν μετά τη λήξη του ακ. έτους 2009-2010 και πριν την έναρξη του τρέχοντος ακ. ετους, δεν είχε συζητηθεί μέχρι πρόσφατα το θέμα από τη ΓΣΕΣ. Σημειωτέον ότι ο κ. Τσάγκας εμφανίζεται δραστήριος αφού ζητά με αίτημα του (το οποίο μάλιστα απηύθυνε προς εσάς από 12.07.2010) την παραχώρηση επιστημονικού οργάνου για την διεξαγωγή έρευνας, αλλά και την παραχώρηση γραφείου και άλλων διευκολύνσεων από το Τμήμα με την ιδιότητα του Ομότιμου Καθηγητή. Όπως έγινε γνωστό η κα Ανδρέου είχε κάνει νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής από το Μάρτιο του 2010 επιχειρώντας να απαλλαγεί από τη συμμετοχή της σε μεταπτυχιακά μαθήματα, θεωρώντας αυτό ως επαχθές, διότι κατά την προ 24ετίας αρχική εγγραφή της ποτέ δεν υπήρχαν τέτοια μαθήματα. Στην συνέχεια και πριν υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αποφάσισε να κάνει την προβλεπόμενη έντυπη «Αίτηση Εγγραφής σε Μεταπτυχιακά Μαθήματα για Δ.Δ.» η οποία συνυπογράφεται από τον εκάστοτε μεταπτυχιακό φοιτητή και τον αντίστοιχο επιβλέποντα. Η αίτηση αυτή φέρει αρ. πρωτ. Τμ. ΗΜ & Μ/ΔΠΘ 662/01.10.2010 και την υπογραφή της ενδιαφερόμενης όπως επίσης και την υπογραφή του καθηγητή κ. Μ. Δανίκα, πλην όμως αναρμοδίως, αφού ο επιβλέπων παραμένει πάντα ο καθηγητής κ. Τσάγκας. Διαπιστώνοντας το γεγονός αυτό ζήτησα από την κα Ανδρέου την υποβολή νέου αιτήματος υπογεγραμμένου από τον κ. Τσάγκα, αλλιώς το αίτημα της δεν θα μπορούσε να συζητηθεί. Η κα Ανδρέου, συμμορφούμενη στην έγγραφη υπόδειξη μου, υπέβαλε νέα «Αίτηση Εγγραφής σε Μεταπτυχιακά Μαθήματα για Δ.Δ.» η οποία φέρει αρ. πρωτ. Τμ. ΗΜ&ΜΥ/ΔΠΘ 813/13.10.2010 και την υπογραφή της ενδιαφερόμενης όπως επίσης και την υπογραφή του καθηγητή κ. Τσάγκα.

Ενώ η εξέταση του αιτήματος της εκκρεμούσε να συζητηθεί από τη ΓΣΕΣ (η οποία διεξήχθη στις 26.10.2010) η κα Ανδρέου ζήτησε από τη Γραμματεία του ΠΜΣ την τροποποίηση της αίτησης της και για το σκοπό αυτό προσήλθε το πρωί της Παρασκευής 15.10.2010 στη Γραμματεία και μάλιστα πριν από την προσέλευση της αρμόδιας υπαλλήλου κας Αννούλας Παπαευαγγέλου. Η κα Ανδρέου οδεύσουσα προς το γραφείο της κας Παπαευαγγέλου έγινε αντιληπτή από τον κλητήρα της Γραμματείας ο οποίος της ζήτησε να περιμένει έξω από το γραφείο της κας Παπαευαγγέλου διότι είχαν κανονισμένη συνάντηση. Ο κλητήρας κ. Α. Μπούρας υπέθεσε ότι, λόγω της ηλικίας της κας Ανδρέου, επρόκειτο για κάποια φίλη της και εισερχόμενος σε άλλο χώρο για την Παρασκευή καφέ την άφησε ανεπιτήρητη. Η κα Ανδρέου εκμεταλλευόμενη το γεγονός άνοιξε την πόρτα του γραφείου όπου εύκολα εντόπισε το σχετικό φάκελο ο οποίος έφερε το όνομα της πάνω στο γραφείο. Ο φάκελος ευρίσκετο εκεί από την προηγούμενη λόγω της προκαθορισμένης πρωινής συνάντησης των δύο κυριών. Στη συνέχεια η κα Ανδρέου εντόπισε την τελευταία «Αίτηση Εγγραφής σε Μεταπτυχιακά Μαθήματα για Δ.Δ.»με αρ. πρωτ. 813/13.10.2010, την αφήρεσε και εξήλθε από τον χώρο της Γραμματείας κατευθυνόμενη στο ισόγειο του κτιρίου και συγκεκριμένα στο Κυλικείο, όπου την περίμενε ο καθηγητής κ. Μ. Δανίκας. Οι δύο αυτοί, καθηγητής και φοιτήτρια, συνεργαζόμενοι παραποίησαν το πρωτοκολλημένο έγγραφο της αίτησης διορθώνοντας με εξαλειπτικό «μπλάνκο» διάφορα στοιχεία μεταξύ των οποίων και το όνομα του επιβλέποντα καθηγητή αλλά και την υπογραφή του κ. Ν. Τσάγκα αντικαθιστώντας αυτά με το όνομα και την υπογραφή του κ. Μ. Δανίκα.

Στη συνέχεια η κα Ανδρέου επέστρεψε στη Γραμματεία όπου είχε προσέλθει η αρμόδια γραμματεύς κα Παπαευαγγέλου, η οποία εξεπλάγην όταν διαπίστωσε ότι η κα Ανδρέου της επέστρεφε το παραποιημένο έγγραφο. Σημειωτέον ότι κατά την προσέλευση της η κα Παπαευαγγέλου αντελήφθη την παρουσία των δυο στον χώρο του Κυλικείου χωρίς αυτοί να την αντιληφθούν. Μετά το περιστατικό η κα Ανδρέου προσήλθε χωρίς να κληθεί στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ (η οποία άρχιζε αμέσως μετά) ώστε να συνομιλήσει με το Διευθυντή του ΠΜΣ και προεδρεύοντα της συνεδρίασης καθηγητή κ. Γ. Κυριακού. Όπως πληροφορήθηκα η κα Παπαευαγγέλου, διατελούσα σε κατάσταση εκνευρισμού, εζήτησε το λόγο από την κα Ανδρέου σχετικά με το προ ολίγης ώρας συμβάν. Ενώπιον αρκετών μαρτύρων η κα Ανδρέου δεν αρνήθηκε το συμβάν.

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία έκανα ζήτησα εγγράφως από τον κ. Δανίκα να μου διευκρινίσει τυχόν συμμετοχή του στη παραποίηση, ο οποίος με το με αρ. πρωτ. ΣΗΕ/Φ.2.9/12116/22.10.2010 έγγραφο του δηλώνει ότι η υπογραφή του τέθηκε μετά από «δική του ρητή χορήγηση εξουσιοδότησης, συναίνεσης, έγκρισης, αποδοχής και συμφωνίας», υπονοώντας σαφώς ότι έδωσε την άδεια στην κα Ανδρέου να θέσει την υπογραφή του.

Σημειώνεται ότι η Γραμματεία είχε διατηρήσει φωτοαντίγραφο του παραποιηθέντος εγγράφου πριν την παραποίηση του, αλλά βεβαίως και της αρχικής αίτησης, από όπου ευκόλως διαπιστώνεται – από την πρόδηλη ομοιότητα- ότι η τεθείσα υπογραφή ετέθη από τον ίδιο τον κ. Δανίκα και όχι από την κα Ανδρέου παρά την ενδεχόμενη δυσκολία του υπογράψαντος σε ανώμαλη περιοχή χαρτιού η οποία είχε προηγουμένως επικαλυφθεί με εξαλειπτικό «μπλάνκο» ώστε να εξαφανιστεί η υπογραφή του κ. Τσάγκα.

Κατά την 1η/ 26.10.2010 ΓΣΕΣ είχαν τεθεί τα θέματα της επίβλεψης και της ανάθεσης μαθημάτων της ενδιαφερομένης όποτε εκλήθη η κα Ανδρέου ώστε να παράσχει διευκρινήσεις. Η τελευταία ερώτηση μου αφορούσε το προαναφερθέν περιστατικό, στην οποία η κα Ανδρέου πεισμώνως αρνήθηκε να απαντήσει και αποχώρησε. Πριν την αποχώρηση της, αντί άλλης απαντήσεως, ανέγνωσε κείμενο το οποίο επισυνάπτεται. Συνεπώς κρίνω ότι δεν απαιτείται άλλη προσπάθεια προσέγγισης της κας Ανδρέου. Σημειώνεται ότι ως αυτόκλητος υπερασπιστής της κας Ανδρέου εμφανίστηκε το μέλος της ΓΣΕΣ καθηγητής κ. Χ. Χαμτζάς.

Από τα ανωτέρω προεκτεθέντα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής κ. Δανίκας υπέπεσε τουλάχιστον στα εξής πειθαρχικά παραπτώματα, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 107 του Ν. 3528/2007:

1. Παράβαση της αρχής της αμεροληψίας.

2. Χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας… που κατέχει ο υπάλληλος για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων… τρίτου προσώπου

3. Σύναψη στενών κοινωνικών σχέσεων με πρόσωπο του οποίου ουσιώδη συμφέροντα εξαρτώνται από τον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων της αρμοδιότητας του υπαλλήλου και εν γένει συμπεριφορά απάδουσα με την ιδιότητα του καθηγητή, πέραν άλλων ενδεχόμενων ποινικών παραπτωμάτων του κοινού ποινικού δικαίου, όπως η παραποίηση εγγράφου.

Όσον αφορά την κα Ανδρέου, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Π.Δ. 160/2008, αυτή θα πρέπει να διωχθεί πειθαρχικά σύμφωνα με τις παρ. (α) και (γ) του ανωτέρω άρθρου, όπου αναφέρεται ότι πειθαρχικά παραπτώματα για τους… υποψηφίους το αδιάβλητο των εξετάσεων

1. (α) Η χρήση μέσων ή μεθόδων που παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων

2. (γ) Η εκούσια παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος και των υπηρεσιών του.

Πέραν άλλων ενδεχόμενων ποινικών παραπτωμάτων του κοινού ποινικού δικαίου, όπως η παραποίηση εγγράφου

και ζητώ την διενέργεια περαιτέρω εξέτασης από πλέον αρμόδιο άτομο ή όργανο και την ενδεχόμενη παραπομπή των υπαιτίων στη Δικαιοσύνη.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Αν. Καθηγητής Χρήστος Κουκουρλής

Συνημμένα:

1. Αναφορά περί του συμβάντος της γραμματέως Αννούλας Παπαευαγγέλου προς τον Πρόεδρο του Τμήματος.

2. Αναφορά περί του συμβάντος του κλητήρος Ανδρέα Μπούρα προς τον Πρόεδρο του Τμήματος.

3. Έγγραφο Προέδρου Τμ. ΗΜ& ΜΥ προς καθηγητή Μ. Δανίκα για παροχή διευκρινήσεων στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης.

4. Απάντηση καθηγητή Μ. Δανίκα στο ανωτέρω έγγραφο

5. Έγχρωμα φωτοαντίγραφα αρχικού εγγράφου, παραποιηθέντος πριν την παραποίηση, παραποιηθέντος μετά την παραποίηση.

6. Έγγραφη δήλωση Ανδρέου Γεωργίας εντός της ΓΣΕΣ.

7. Απόσπασμα Πρακτικού της με αρ. 1/26-10-2010 συνεδρίασης της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος
 
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
 
 
Ναι, Υπάρχει πράγματι αυτή η υπόθεση σε εκκρεμότητα.


Ξεκίνησε , με υποτροφία η εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου , με το που τελείωσα το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών στο εδώ Πολυτεχνείο.

Κλήθηκα μετά από πολλά χρόνια να τροποποιήσω το αίτημα μου γιατί ήμουν με το παλαιό καθεστώς των υποψηφίων διδακτόρων .

Έκανα την τροποποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανεπιστημίου.

Παρακολούθησα μαθήματα και έδωσα γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Το μόνο που δεν θα περίμενα μετά από τόσα χρόνια είναι ότι θα έπρεπε να απολογηθώ για κάτι που με ταλαιπωρεί τόσο πολύ σαν επιστήμονα και Έλληνα πολίτη.

Ελπίζω από την ενέργεια σας αυτή να βγει κάτι καλό και να λάβει τέλος η μακρόχρονη διαδρομή μου για την ολοκλήρωση της διδακτορικής μου διατριβής.

Τα παιδιά μου σήμερα είναι φοιτητές του εδώ Πολυτεχνείου στο 5ο και 2ο έτος και εγώ ακόμη στα ίδια.

Ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά των παιδιών μου <<με την βοήθεια σας>> να με ιδούν διδάκτορα του τμήματος Ηλεκτρολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Ευχαριστώ πολύ


Με εκτίμηση
Ανδρέου Γεωργία


.