Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Χουνέρι στον Γιώργο Παπανδρέου από γκαρσόνι στην Τουρκία

Τι απαγόρευσε στον έλληνα πρώην πρωθυπουργό να κάνει κατά την διάρκεια του καφέ του σε καφέ της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να γίνει πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο;

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στο περιθώριο συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κωνσταντινούπολη για τον αραβικό... σοσιαλισμό, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα από αυτά είναι και η καφετέρια Susam Café το οποίο θεωρείται ένα από τα hot spot σημεία της Κωνσταντινούπολης.


Μαζί με τη σύζυγό του ήθελαν, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, να απολαύσουν τον καφέ τους έξω από το μαγαζί στον καθαρό αέρα, αλλά ο Δήμος στο Πέραν έχει απαγορεύσει τα τραπεζάκια στο δρόμο. Παρά τις εκκλήσεις του κ. Παπανδρέου η επιθυμία του δεν έγινε αποδεκτή και αναγκάστηκε να συμμορφωθεί στους κανόνες. Έτσι κάθισε σε ένα τραπέζι στο εσωτερικό της καφετέριας.

Παρήγγειλε καφέ, εμφιαλωμένο νερό αλλά και γλυκό. Στο μαγαζί κάθισε περίπου δυο ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της χαλάρωσής του δεν σταμάτησε να τραβά φωτογραφίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέρος της καφετέριας.

Φεύγοντας από την καφετέρια ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και παρότρυνε τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν ένα παρόμοιο κατάστημα και στην Αθήνα. Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα κάποιοι τον ρώτησαν και για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν απάντησε, απλά χαμογέλασε και είπε ότι όλα θα πάνε καλά.

Μετά από όλα αυτά, ο τουρκικός Τύπος βρήκε θέμα. "Απαγόρευσαν τραπέζι στον Γιώργο" τιτλοφορούνταν το πρωτοσέλιδο της σημερινής Χουριέτ...