Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης για τους λαθρομετανάστες

Εντονότατη η φημολογία
ότι το καταργηθέν
στρατόπεδο του οικισμού
της Ξάνθης προορίζεται
για δημιουργία κέντρου
φιλοξενίας αλλοδαπών

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Έντονη είναι η φημολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η οποία κάνει λόγο για μετατροπή του στρατοπέδου της Σταυρούπολης σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Όπως έχει γίνει γνωστό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τις κατά τόπους Περιφέρειες να υποδείξουν χώρους στους οποίους θα δημιουργηθούν συνολικά 30 κέντρα προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών. «Το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης δεν μπορεί να γίνει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί πολύ απλά αυτό δεν έχει κλείσει, αλλά έχει ανασταλεί η λειτουργία του» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος του δήμου Ξάνθης υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα της Σταυρούπολης κος Κυριάκος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως «οι κάτοικοι είναι ανάστατοι μόνο και με τις φήμες. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι επίσημο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα πάρουν τέτοια απόφαση».

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη, μέχρι στιγμής, ενημέρωση. «Ήδη τη Σταυρούπολη την έχουν υποβαθμίσει πάρα πολύ και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο εκεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφτεί όχι το δικό μας που λειτουργεί. Οι κάτοικοι θα ξεσηκωθούν και θα αντιδράσουν σε κάτι τέτοιο και μάλιστα πολύ βίαια» τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Παπαδόπουλος.
 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/