Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έγγραφο-φωτιά για την ΕΝΚΛΩ

Προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με το θέμα της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, δικαιώνοντας τους εργαζομένους

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Έγγραφο-φωτιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δικαιώνει τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για το θέμα της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου αναφέροντας ότι δεν τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, έφτασε στα χέρια των εργαζομένων.

Πρόκειται για το σχέδιο χρηματοδότησης της επιχείρησης από τις τράπεζες το 2010, που είχε εξαγγείλει από την Κομοτηνή ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η προσπάθεια είχε τορπιλισθεί από τις τράπεζες, οι οποίες προέβαλλαν λόγους νομιμότητας και ότι η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί να δοθεί σε κάτι παράνομο. Είχε ζητηθεί τότε το έγγραφο από την ΕΕ, αλλά υπήρχε η άποψη ότι αυτό θα καθυστερήσει και ...έρχεται τώρα που στις 4 Απριλίου επίκειται η πτώχευση της εταιρείας και μαζί ο πλειστηριασμός των Κλωστηρίων της Μαρώνειας !

«Είναι η ώρα τώρα, η Πολιτεία και οι Τράπεζες να λύσουν εν μία νυκτί, από τη στιγμή που οι λόγοι που επικαλούνταν, για το λόγο της μη χρηματοδότησης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η επιχείρηση ακόμα και μετά από όλα αυτά που πέρασε ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ», τονίζουν βγάζοντας κραυγή αγωνίας οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα κατά των τραπεζών, οι οποίες δύο φορές τορπίλισαν σχέδιο διάσωσης της εταιρείας: Με το σχέδιο που είχε εξαγγείλει ο Παπανδρέου, αλλά και τη μεγάλη συμφωνία με τους Αμερικανούς Επενδυτές, η οποία ακυρώθηκε στο παρά ένα δευτερόλεπτο στην κυριολεξία...

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ψυλλιασθεί του τι συμβαίνει και ξέρουν όπως φαίνεται πάρα πολλά, καλούν τον εισαγγελέα να ψάξει που δίνονταν τα χρήματα, τόσα χρόνια και αν εκτός από τις Τράπεζες, υπάρχουν και ευθύνες και στους Τραπεζίτες. «Αν προχωρούσε και το άλλο σχέδιο πάλι με Αμερικανό επενδυτή, της αγοράς των Μηχανών, θα έπεφταν μέσα στην εταιρεία 10 εκ ευρώ, από τα οποία θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι, (σ.σ. οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από το Φεβρουάριο του 2009 ! ), αλλά και θα πληρώνονταν και τα χρέη προς το ΙΚΑ. Αρκετά οικονομικό βάρος αφαιρεμένο, όπερ σημαίνει ότι θα εξελισσόταν πολύ πιο γρήγορα η ανάπτυξη της εταιρείας. Θα εξασφαλίζονταν 18 μήνες δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους. Σημειωτέον ότι τώρα που ακούμε για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τους Αμερικάνυςι δεν τους απασχολούσε το εργασιακό κόστος. Ξέρετε τι θα σήμανε λοιπόν αυτό για την εταιρεία και για μας, ακόμα και για τη χώρα μας;», υποστηρίζουν καταλήγοντας οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ.

Τις επόμενες μέρες έχουν σκοπό να κοινοποιήσουν το έγγραφο σε όλα τα ΜΜΕ, τους τοπικούς Πολιτικούς και Αυτοδιοικητικούς Άρχοντες (σ.σ. οι πολιτικοί όπως είπαν τώρα τελευταία τους προσεγγίζουν μέσω τηλεφώνων και μέσω άλλων μεσαζόντων και όχι οι ίδιοι προσωπικά).

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/