Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία Τσολακίδη για τα τρόφιμα σε άπορους μουσουλμάνους (αλλά όχι και στους χριστιανούς!!!)

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ;

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ
ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ;

Mε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης γνωστοποιεί ότι ο Δήμος Αβδήρων ξεκινά πρωτοβουλία για την συγκέντρωση των στοιχείων μουσουλμάνων απόρων δημοτών του Δήμου για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής διαφόρων τροφίμων.


Όπως σημείωσε, μάλιστα σε δηλώσεις του, ο Δήμος ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία καθώς διαπιστώθηκε ότι οι μουσουλμάνοι άποροι δημότες, σε αντίθεση με τους χριστιανούς που εξυπηρετούνται μέσω των ενοριών, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην καταγραφή των στοιχείων τους. Λες και δεν υπάρχουν τζαμιά, μουφτήδες και... ψευτομουφτήδες, να βοηθήσουν - αν ήθελαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν συμμετέχουν οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι μουσουλμάνοι που εξυπηρετούνται από τους δύο αντίστοιχους συλλόγους που υπάρχουν για το σύνολο του Νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Ανακοινώνεται στους συνδημότες μας μουσουλμάνους κατοίκους του Δήμου, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε κανένα δικαιούχο φορέα εφαρμογής του προγράμματος « Δωρεάν διανομής ζυμαρικών , λευκασμένου ρυζιού , φέτας και γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, σε άπορους της χώρας βάσει προγράμματος της Ε.Ε. έτους 2012» ότι :


Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Τοπική τους Κοινότητα μέχρι και την 26η Μαρτίου 2012.




ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


1.Για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αβδήρων , συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο δημοτικό κατάστημα Αβδήρων ( πρώην δημαρχείο Αβδήρων) στα Άβδηρα ,στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μορφίδη Παναγιώτη, εργάσιμες ημέρες και ώρες.


2. Για τους κατοίκους των οικισμών του πρώην Δήμου Σελέρου καθώς και για τους οικισμούς Σούνιο και Πολύσιτο συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο ΚΕΠ Σελέρου καθημερινά το απόγευμα 14.00 – 20.00 μ.μ.


3. Για τους κατοίκους των οικισμών Μαγικού και Αλκυώνης συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΛΙΩΡΗ στο Μαγικό την Δευτέρα , Τετάρτη και Πέμπτη 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και Τρίτη και Παρασκευή 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

4. Για τους κατοίκους των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Διομηδείας συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στην Διομήδεια κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , καθώς και στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας στην Διομήδεια Δευτέρα – Τρίτη και Παρασκευή το απόγευμα 19.00 – 20.00 μ.μ.


5. Για τους κατοίκους των οικισμών Γενισέας και Βαφέικων συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στην Πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Γενισέας κ. Αμανατίδου Αναστασία όλες τις ημέρες και ώρες μετά από συνεννόηση.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Φωτοτυπία αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο συζύγων


Υπεύθυνη δήλωση (2) και των δύο συζύγων


Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.


Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας Οικονομικού έτους 2011.


.