Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

20.000 έφτασαν οι εγγραμμένοι άνεργοι στην Ξάνθη!

Αυτό αναφέρουν τα επίσημα
στοιχεία του ΟΑΕΔ, χωρίς
φυσικά να καταγράφονται
όσοι δεν έχουν γραφτεί για
διάφορους λόγους στα μητρώα
του οργανισμού

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τους 20.000 αγγίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης, οι άνεργοι στον Νομό Ξάνθης εκτινάζοντας τα ποσοστά της ανεργίας στο 50% του συνολικού πληθυσμού του Νομού. Εάν σε αυτόν τον αριθμό προστεθεί και το σύνολο των ανέργων που δεν είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ανεργίας στην Ξάνθη.

«Ζήσαμε τα καλά χρόνια της Ξάνθης, τη βιομηχανική ανάπτυξη μέσα από επενδυτικά προγράμματα και αυτή τη στιγμή ένας υπάλληλος σε μια κοινωνική υπηρεσία σας λέει ότι ζούμε την κάθετη πτώση του νομού μας. Εξαθλιώνεται ο κόσμος» σημειώνει ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης κος Σπύρος Μαζαράκης, εξηγώντας πως η υπηρεσία του αδυνατεί να εξυπηρετήσει πλήρως πλέον τον μεγάλο όγκο ανέργων του νομού.

«Τα άτομα αυτά με τα προβλήματα επιβίωσης και ανεργίας τους έρχονται και τα εκθέτουν σε εμένα, όπου προσπαθώ να τους βοηθήσω όσο μπορώ αλλά όταν υπάρχουν 15.000 και 20.000 άνεργοι τι μπορείς να κάνεις;» σημειώνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «οι 9 στους 10 βγαίνουν από τον ΟΑΕΔ γνωρίζοντας ότι δεν φταίνε οι υπάλληλοι για ότι συμβαίνει, αλλά η απόγνωση των ανέργων σε λίγο θα μετατραπεί σε οργή».

Τους τελευταίους μήνες η δραματική συρρίκνωση του προσωπικού του ΟΑΕΔ Ξάνθης έχει επιφέρει μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων στη λειτουργία του τοπικού παραρτήματος με τον κ Μαζαράκη να εκτιμά πως η υποβάθμιση των υπηρεσιών του κατά τόπους γραφείων του ΟΑΕΔ προμηνύει τη μετάβαση σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης του συγκεκριμένου κοινωνικού φορέα.

«Όλα είναι πρόχειρα και βιαστικά και πιστεύω ότι γίνονται εγκλήματα. Ένα έγκλημα είναι ότι τα νοικοκυριά που έχουν ένα από τους δύο γονείς άνεργο θα παίρνουν 100 ευρώ λιγότερα επίδομα ανεργίας» επισημαίνει ο κος Μαζαράκης, εκτιμώντας πως «όλη αυτή η προχειρότητα και η ανοργανωσιά ίσως είναι έτσι μεθοδευμένη για να καταλήξει μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπουληθούν τα πάντα. Ψηφίστηκε ο νόμος για τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Υπάρχει μια μεθόδευση εδώ και πολλά χρόνια τα προγράμματα του ΟΑΕΔ να φύγουν από έναν κρατικό οργανισμό και να πάνε σε ιδιώτες».


Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/