Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μετάλλια από την Κίνα για το οινοποιείο Κίκονες

Με πέντε μετάλλια επέστρεψαν στις αποσκευές τους το οινοποιείο Κίκονες, από τον Διεθνή διαγωνισμό Κρασιού στο Χονγκ Κονγκ της μακρινής Κίνας!

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με πέντε μετάλλια επέστρεψαν στις αποσκευές τους το οινοποιείο Κίκονες, από τον Διεθνή διαγωνισμό Κρασιού στο Χονγκ Κονγκ της μακρινής Κίνας!

Δύο χρυσά μετάλλια απονεμήθηκαν στα κρασιά Μαρώνεια Κίκονες Λευκό και Μαρώνεια Κίκονες Ερυθρό. Τα Κρασιά Ιππέας και Κίκονες λευκό πήραν το ασημένιο μετάλλιο και το Συρά το χάλκινο μετάλλιο!

Σύμφωνα με δηλώσεις της ιδιοκτήτριας του οινοποιείου Μελίνας Τάσσου, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται για δεύτερη φορά και συμμετείχαν τα κρασιά Κίκονες για πρώτη φορά! Δείχνει ότι ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα, ανοίγουν το δρόμο για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας, η οποία θα γίνει μέσα από την παραγωγή και την προβολή στις αγορές του εξωτερικού!

«Βέβαια εμείς τα λέγαμε και μας χαρακτήριζαν γραφικούς! Τώρα με την κρίση αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκαιο. Γι' αυτό και φωνάζουμε και θέλουμε να μας στηρίξει το κράτος, με ένα μικρό δείγμα, προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλλουμε τα ποιοτικά μας προϊόντα στις διεθνείς αγορές. Έχουμε τεράστιο κενό σε αυτό τον τομέα και όλες αυτές τις προσπάθειες προβολής τις κάνουμε μόνοι μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι επιθυμούν κρασιά τύπου Μπορντώ, (αυτή την περιοχή γνωρίζουν) που είναι πιο τανικά (σ.σ λίγο πιο μπρούσκο δηλαδή).

Το οινοποιείο Κίκονες αυτή τη στιγμή εξάγουν σε 5 χώρες του εξωτερικού και όπως μας είπε η κ. Τάσσου, στόχος είναι αυτές οι χώρες να γίνουν 10. Σε αυτό το στόχο του ανοίγματος διάπλατα των αγορών συμβάλλουν τα μέγιστα τα μετάλλια, που κερδίζουν σε κάθε διεθνή διαγωνισμό που θα συμμετέχουν

ΥΓ: Και να φανταστείτε ότι το πολύ μεγάλο ποσοστό των Κινέζων δεν έχει αρχίσει να πίνει κρασί... Μήπως τελικά οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπων αλλά και Ελληνικήν Οικονομίαν;

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/