Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σε "θερμό" κλίμα η συνάντηση Μπανιώτη, Χονδροκούκη και λοιπών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τα χρυσά παιδιά του στίβου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα
ΤΙ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΝ
ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ;
Κλίμα ζεστό και οικείο. Ανθρώπινο. Ισως σε αυτό να έπαιξε ρόλο η σχέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον κλασικό αθλητισμού.

Ο παλαίμαχος αθλητής του επί κοντώ δέχθηκε την Τετάρτη, την ελληνική ομάδα που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και είχε την ευκαιρία, όχι μόνο να συγχαρεί τα μέλη της, αλλά να τους δώσει κουράγιο και συμβουλές για το μέλλον.

Οι Δημήτρης Χονδροκούκης, Κώστας Μπανιώτης, Λούης Τσάτουμας, Κώστας Φιλιππίδης, Ελενα Φιλάνδρα, Νίκη Πανέττα, οι προπονητές Κυριάκος Χονδροκούκης, Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Παπαχρήστος, Φρανσουά Ντοφέν, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή τον Αντιπρόεδρο Θανάση Βογιατζή, τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Δημακό και τον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Προέδρου και άκουσαν με προσοχή τα συγκινητικά του λόγια.

«Εμείς πήραμε τη σκυτάλη από σπουδαίους αθλητές και κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε αντίξοες συνθήκες μετά την κατοχή και ενώ οι χώρες των Βαλκανίων βρισκόταν σε άνθιση. Σε αυτές τις συνθήκες κάνατε και εσείς κάτι μεγάλο. Μας εμπνεύσατε, μας δείξατε πως δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Ποιος θα μας φοβίσει; Εσείς δεν φοβηθήκατε έχετε τσαγανό. Η πατρίδα σας οφείλει πολλά που ίσως τώρα δεν μπορεί να σας τα δώσει. Αυτή όμως δεν είναι ώρα για γκρίνια», ήταν τα λόγια του Παπούλια, ο οποίος στη συνέχεια ασπάστηκε τους προσκεκλημένους του και τους παρότρυνε να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, να μην χάνουν το κουράγιο τους και να συνεχίσουν να προσπαθούν.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπήρξε αθλητής του επί κοντώ, στάθηκε ιδιαίτερα στον Κώστα Φιλιππίδη, και του είπε «Σε βλέπω είσαι σε καλή φόρμα. Συνέχισε έτσι έχουμε ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες». Από την πλευρά του ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί στα προβλήματα των αθλητών.

Ο Δημήτηρης Χονδροκούκης χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα φωτογραφικό λεύκωμα από τον μαραθώνιο, ενώ του έγραψε και αφιέρωση. Αστειευόμενος ο κ. Παπούλιας του είπε:«Θα μπορούσε να γράψεις, αφιερωμένο στον συναθλητή σου».

Πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του Μεγάρου. Ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τον πρόεδρο ήταν και ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος του επισήμανε την ανάγκη να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αθλητών.

«Η πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας πέρα από αυθόρμητη και ειλικρινής ήταν και συγκινητική διότι εκφράζει το σύνολο της ελληνικής πολιτείας. Ο πρόεδρος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές και προπονητές τους αυτή την εποχή. Τον ευχαριστούμε και για την ηθική συμπαράσταση που έδειξε», δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του, ο «χρυσός» στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, Δημήτρης Χονδροκούκης, τόνισε: «Είναι χαρά μας που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος. Μας ευχαρίστησε που κάναμε τη χώρα υπερήφανη. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να αφιερώσω τη νίκη μου στην Ελλάδα και στη γενιά μου που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες».

Από την πλευρά του, ο τέταρτος στο ύψος, Κώστας Μπανιώτης είπε: «Εμείς οι αθλητές παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε την ιδέα του αθλητισμού. Ο πρόεδρος έχει υπάρξει αθλητής και γνωρίσει ότι η ιδέα αυτή είναι ελληνική σε όλες τις διαστάσεις. Εμείς προσπαθούμε να υπηρετήσουμε τον αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο, ελπίζουμε και ο πρόεδρος με τον θεσμικό του ρόλο να βοηθήσει προκειμένου να γίνει ο ελληνικός αθλητισμός καλύτερος».
 
 
Πηγή:  http://www.stivoz.com/